Ktoré druhy orechov sú najzdravšie? Tieto by ste mali jesť, ručia za KRÁSU, energiu aj kvalitný spánok

Orechy môžu posilniť váš imunitný systém, zlepšiť pamäť a podporiť uvoľnený a kvalitný spánok. Ktoré orechy sú obzvlášť zdravé a na čo ...

Orechy môžu posilniť váš imunitný systém, zlepšiť pamäť a podporiť uvoľnený a kvalitný spánok. Ktoré orechy sú obzvlášť zdravé a na čo by ste si mali dať pozor?

Fotogaléria

Kešu oriešok boduje malým množstvom tuku a množstvom tryptofánu. To znamená, že vás urobia šťastnejšími, pretože tryptofán produkuje serotonín (hormón šťastia) a melatonín (hormón spánku). Budete uvoľnenejší, ľahšie zaspíte a prijmete dostatok bielkovín.

Prečo si denne dopriať trochu chia semienok? Pomáhajú pri DIÉTE, zlepšujú zdravie a to nie je všetko! Za toto vám telo poďakuje Zobraziť článok

Ak máte náladu na motorickú aktivitu, môžete rozlúsknuť pistácie. Sú dobré pre vaše srdce a hladinu cholesterolu a majú pozitívny vplyv na hladinu cukru v krvi. Pistácie sú tiež bohaté na draslík.

Orechy sú dobrou potravou pre nervy a mozog, zvyšujú pracovný výkon a koncentráciu a sú prevenciou kardiovaskulárnych ochorení.

Aj lieskové orechy obsahujú látky dôležité pre vaše telo. Sú skvelé pre pamäť a hladinu cholesterolu, obsahujú vitamín B, zinok, horčík, draslík a vápnik. Váš imunitný systém sa vám za lieskovce určite poďakuje.

Nadopujte sa štipľavým zázrakom plného zdravia: S týmto všetkým vám pomôže ZÁZVOR Zobraziť článok

Mandle sú prítomné v každej zmesi orechov, ale v skutočnosti sú to jadierka kôstkového ovocia. Podobne ako marhule. Na rozdiel od orechov, jadierka či semienka netvoria kyseliny, pretože sú zásadité.

Mandľový olej je teda základný olej – ideálne pre každého, kto má sklon k prekysleniu pri diéte a strese. Na regeneráciu pokožky sú tiež ideálne ošetrujúce krémy
s mandľovým olejom.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});