Ktoré druhy orechov sú najzdravšie? Tieto by ste mali jesť, ručia za KRÁSU, energiu aj kvalitný spánok

Orechy môžu posilniť váš imunitný systém, zlepšiť pamäť a podporiť uvoľnený a kvalitný spánok. Ktoré orechy sú obzvlášť zdravé a na čo ...

Orechy môžu posilniť váš imunitný systém, zlepšiť pamäť a podporiť uvoľnený a kvalitný spánok. Ktoré orechy sú obzvlášť zdravé a na čo by ste si mali dať pozor?

Fotogaléria

Už počas nákupu by ste sa mali uistiť, že tvrdá škrupina je v perfektnom stave – nemala by mať žiadne praskliny ani odštiepené miesta. Škrupina chráni orechy pred vlhkosťou, teplom, vzduchom a svetlom a zaisťuje tak dlhší dátum spotreby.

Olúpané alebo mleté orechy by ste mali skladovať vzduchotesne a v chladničke, pretože ich trvanlivosť je veľmi obmedzená.

Ďobkanie v office: Z týchto dobrôt zaručene NEPRIBERIETE! Zobraziť článok

Orechy majú vysoký obsah tuku. Odrodami s jeho najvyšším obsahom sú makadamové orechy (73 percent), vlašské orechy (63 percent) a lieskové orechy (62 percent). Kešu orechy sú pomerne „light“ s obsahom tuku 42 percent.

Počet kalórií sa môže zdať na prvý pohľad vysoký, ale ide o kvalitné nenasýtené mastné kyseliny. Ak sú orechy pokazené, vysoký obsah tuku  spôsobuje typický zatuchnutý zápach.

Ktoré orechy majú najväčšie zdravotné benefity?

S vlašskými orechmi nič nepokazíte. Majú extrémne vysoký podiel omega-3 mastných kyselín. Tie podporujú krvný obeh a sú dobré pre kardiovaskulárny systém a metabolizmus. Nechýba im draslík, vitamíny, zinok, železo a horčík.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});