Granátové jablko je uvádzané ako symbol úrodnosti, plodnosti a blahobytu. Smelo k tomu môžeme dodať, že aj zdravia. Sladkokyslé exotické plody sa oplatí jesť čo najčastejšie.
Jeho konzumáciou môžete predchádzať a bojovať proti mnohým chorobám (vrátane rakoviny) a bakteriálnym infekciám (napr. E.coli, salmonela, zlatý stafylokok…).
Celkovo zlepšuje zdravie aj náladu. Je vhodné pre diabetikov ako aj pre športovcov, ktorí s ním môžu dosiahnuť oveľa lepšie tréningové výsledky.
Vďaka obsahu horčíka, draslíka a sodíka je jeho šťava ideálna pre ťažko fyzicky pracujúcich a pre ľudí pracujúcich v horúčave. Jedna šálka granátového jablka poskytuje 30 % dennej potreby vitamínu C, 36 % vitamínu K, 16 % vitamínu B a 12 % draslíka.
Granátové jablko obsahuje aj vlákninu a vitamín A (pomáha očiam). Rovnako tak je zdrojom mnohých esenciálnych aj neesenciálnych aminokyselín.
V kuchyni
Z granátového jablka sa využívajú predovšetkým semená (ktorých môže byť v jednom plode cca 500) a šťava (vhodná na koktaily a džúsy). V studenej kuchyni sa pridáva do rôznych šalátov. V teplej kuchyni sa pridáva hlavne k hydine, grilovanému mäsu a rybám.
Aké má zdravotné a kozmetické benefity? Čítajte ďalej.