Granátové jablko si poradí s mnohými zdravotnými problémami: Pre TOTO by ste chutný červený poklad mali jesť čo najčastejšie

Granátové jablko je uvádzané ako symbol úrodnosti, plodnosti a blahobytu. Smelo k tomu môžeme dodať, že aj zdravia. Sladkokyslé exotické ...

Granátové jablko je uvádzané ako symbol úrodnosti, plodnosti a blahobytu. Smelo k tomu môžeme dodať, že aj zdravia. Sladkokyslé exotické plody sa oplatí jesť čo najčastejšie.

Fotogaléria

Jeho konzumáciou môžete predchádzať a bojovať proti mnohým chorobám (vrátane rakoviny) a bakteriálnym infekciám (napr. E.coli, salmonela, zlatý stafylokok…).

Celkovo zlepšuje zdravie aj náladu. Je vhodné pre diabetikov ako aj pre športovcov, ktorí s ním môžu dosiahnuť oveľa lepšie tréningové výsledky.

S prvými vráskami dokážete spoľahlivo zatočiť: Pozrite sa, čo obsahuje kozmetika žien, ktoré oddialili starnutie! Zobraziť článok

Vďaka obsahu horčíka, draslíka a sodíka je jeho šťava ideálna pre ťažko fyzicky pracujúcich a pre ľudí pracujúcich v horúčave. Jedna šálka granátového jablka poskytuje 30 % dennej potreby vitamínu C, 36 % vitamínu K, 16 % vitamínu B a 12 % draslíka.

Granátové jablko obsahuje aj vlákninu a vitamín A (pomáha očiam). Rovnako tak je zdrojom mnohých esenciálnych aj neesenciálnych aminokyselín.

Diabetikov ohrozuje tichá choroba. Keď sa ozvú príznaky, býva už neskoro Zobraziť článok

V kuchyni

Z granátového jablka sa využívajú predovšetkým semená (ktorých môže byť v jednom plode cca 500) a šťava (vhodná na koktaily a džúsy). V studenej kuchyni sa pridáva do rôznych šalátov. V teplej kuchyni sa pridáva hlavne k hydine, grilovanému mäsu a rybám.

Aké má zdravotné a kozmetické benefity? Čítajte ďalej.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});