Je tu chutný čas broskýň, nepremeškajte ho! Manuál správneho zavárania krok za krokom

Zber a skladovanie obľúbeného kôstkovitého ovocia je v plnom prúde. Svojou chuťou, vôňou a priaznivými účinkami pre ľudské telo sa radí ...

Zber a skladovanie obľúbeného kôstkovitého ovocia je v plnom prúde. Svojou chuťou, vôňou a priaznivými účinkami pre ľudské telo sa radí k top ovociu v našich končinách.

Fotogaléria

Kto má v záhrade či pri dome vhodnú pôdu a klimatické podmienky, určite si zasadil aj broskyňu. Zrelý plod obsahuje až 88 % vody, 9 % cukrov a je bohatým zdrojom minerálov (draslík, vápnik, sodík, železa, zinok, horčík) a vitamínov (A, B3, C, E, K), ktoré nám rýchlo navodia mentálnu pohodu. Navyše majú nízky glykemický index 26, takže sú vhodné pre aj cukrovkárov.

Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť pravidelne banány?
Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť jeden banán denne? Zobraziť článok

Sladká dužina oranžovo červenej farby už na pohľad láka na zahryznutie. A urobili by ste dobre, nakoľko látky v nich obsiahnutie majú protinádorové a protirakovinové vlastnosti, zabraňujú vzniku cukrovky, fenolové zlúčeniny v šupke pomáhajú udržiavať zdravé srdce. Priaznivo pôsobia na správne fungovanie očí svojou dávkou betakaroténu, fosfor posilňuje zuby a kosti a vláknina broskýň nám robí dobre aj na trávenie.

Jedinou ich nevýhodou asi je, že neznášajú dlhé skladovanie. Najlepšie sú pri priamej konzumácii. Či už len tak z ruky, alebo vo forme čerstvých ovocných pohárov a štiav, zapečené v chutných koláčoch, alebo zamrazené či zavarené pre dlhodobé uskladnenie.

Pokiaľ ste sa ich už najedli dosýta, a stále neviete čo s nimi, pričom ste plnými košíkmi obdarovali celú rodinu, je čas nakúpiť poháre a ide sa zavárať! Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});