Pozor na nebezpečné raňajkové trendy: Niektoré obľúbené potraviny môžu zvyšovať riziko demencie!

Roky počúvame, že dobré raňajky sú základom úspešného dňa. Slovo dobré by sme radšej vymenili za slovo zdravé, nakoľko majú veľký vplyv ...

Roky počúvame, že dobré raňajky sú základom úspešného dňa. Slovo "dobré" by sme radšej vymenili za slovo "zdravé", nakoľko majú veľký vplyv na náš nervový systém.

Fotogaléria

Duševný úpadok (demencia*) nie je záležitosťou iba fyzickej staroby. Zdravý životný štýl môže byť prostriedkom na čo najväčšie zachovanie kognitívnych schopností. Správna výživa môže pomôcť znížiť rizikové faktory sekundárnych demencií, ako je vyhýbanie sa cukrovke a cievnym ochoreniam.

Zatiaľ čo presné príčiny niektorých demencií nie sú jasné, existujú aj prípady, ktoré môžu byť spôsobené inými chorobami alebo poškodením orgánov. Cukrovka, vysoký krvný tlak alebo artérioskleróza okrem iného zvyšujú pravdepodobnosť vzniku poslednej formy.

Keďže tieto rizikové faktory úzko súvisia so životným štýlom, vrátane výživy, odporúča sa venovať pozornosť strave, aby bol mozog chránený.

Čo jedia a čo nie? Pozrite sa, čo raňajkujú najkrajšie ženy planéty! Zobraziť článok

Dobre pripravené raňajky sa však postarajú o energický štart do dňa, naplnia vás energiou a zabezpečia rovnomernú hladinu cukru v krvi. Vynechať sa ich neoplatí ani vtedy, ak nestíhate (tých 5 -10 minút meškania za to stojí), pretože podľa štúdií môže ich vynechanie zvýšiť pravdepodobnosť vzniku demencie. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});