Nenápadný LIST v sebe skrýva viac ako tušíte: Pomôže pri bolesti hlavy a problémoch s pamäťou. Ale prečo je zaujímavý aj pre diabetikov?

Bez neho jedlá jednoducho nechutia tak dobre ako by mali. Okrem dochutenia omáčok, polievok, mäsa alebo pri zaváraní má aj zdraviu prospešné ...

Bez neho jedlá jednoducho nechutia tak dobre ako by mali. Okrem dochutenia omáčok, polievok, mäsa alebo pri zaváraní má aj zdraviu prospešné využite.

Fotogaléria

Užitočné sú aj listy a plody bobkového stromu, z ktorého lisovaný bobkový olej upokojuje nervový systém, znižuje stres a je účinný aj proti bolestiam hlavy.

Smelo jesť a pritom chudnúť? Dámy, nechajte sa poučiť, TIETO JEDLÁ vám ušetria množstvo kalórií! Zobraziť článok

Rastlina výrazne posilňuje imunitný systém, zmierňuje bolesti kĺbov, dokáže zmierniť aj kŕčové žily. Môže za to aj zlepšenie nášho trávenia, zníženie potenia a zlepšenie pamäti. Pripisujú sa u aj zásluhy pri dorastaní vlasov alebo proti mastným vlasom, či zmiernenie spotených nôh.

Má aj iné využitie. Bobkový list rozmiestený v špajzi slúži na odpudzovanie múch a švábov, a vo forme eseciálneho oleja je použiteľný ako repelent proti hmyzu. Odteraz sa na tieto suché listy budete asi pozerať s trochu väčším rešpektom.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});