CHLIEB môže ostať čerstvý aj niekoľko dní, ak neurobíte tieto chyby! Návod, ako ho správne skladovať

Obľúbená základná potravina, ktorá musí byť v každej domácnosti. Ceny chleba a pečiva postupne stúpajú, tak sa oplatí vedieť, ako ich ...

Obľúbená základná potravina, ktorá musí byť v každej domácnosti. Ceny chleba a pečiva postupne stúpajú, tak sa oplatí vedieť, ako ich ochrániť pred stvrdnutím či splesnivením.

Fotogaléria

Jedlom sa nemá plytvať. Kto niekedy zažil nedostatok alebo len niekoľkodňový hlad, ten bude súhlasiť. Ale aj pri dostatku sa treba správať zodpovedne. Potraviny sú drahé, a nechcete, aby skončili zbytočne v odpadkovom koši. Niekedy stačí detail a z chrumkavej lahôdky je len hmota čohosi, čo ide ťažko dolu hrdlom. Správne skladovanie je preto dôležité.

Ako ušetriť pri nákupe potravín? Takto vám mesačne ostane pár desiatok eur k dobru Zobraziť článok

Ako na to?

Naši predkovia chlieb väčšinou zatočili do látkovej utierky či ľanového plátna, a potom ho uložili do chladnej a tmavej špajze. Vedeli, že ho treba uchovávať v suchom ale vzdušnom prostredí. V súčasnosti je dobrou voľbou v kuchyni drevený chlebník.

Pekári neodporúčajú uskladňovanie chleba v chladničke v pôvodom plastovom obale. To je rýchla cesta k jeho splesniveniu. Čerstvý chlieb ale môžete dať spoľahlivo do mrazničky (optimálne na max. týždeň). Čím čerstvejší je pri ukladaní, tým čerstvejší bude pri opätovnom rozmrazení. Predtým ho môžete nakrájať na rovnomerné krajce.   

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});