V kuchyni by vám nemali chýbať: Štyri výnimočné potraviny, ktoré posilnia imunitu

Na imunite by sme mali pracovať celý život a nie až vtedy, keď ochorieme. Skontrolujte si, či máte nasledujúce potraviny aj vo vašej ...

Na imunite by sme mali pracovať celý život a nie až vtedy, keď ochorieme. Skontrolujte si, či máte nasledujúce potraviny aj vo vašej kuchyni.

Fotogaléria

To, že malé a pravidelné kroky vedú k veľkým úspechom, platí aj o vašom vlastnom zdraví a imunite. Niekedy stačí zaradiť tie správne potraviny a pôjde to ľahšie, ako by ste si mysleli.

Pomaranč, grapefruit, citrón

Keďže Vitamín C je veľmi dôležitým v boji s rôznymi infekciami, v čase choroby, ale aj na samotné budovanie imunity, nezabudnite siahnuť čo najčastejšie po citrusoch. Výber je na vás.

Trápi vás nafúknuté brucho, nadváha či pomalé trávenie? Toto si pridajte do jedla Zobraziť článok

Špenát

Vďaka obsahu vitamínu C, E a antioxidantom posilní váš imunitný systém aj špenát. Vďaka jeho pravidelnej konzumácii sa môžete vyhnúť aj nachladnutiu či chrípke.

Zázvor

Ďalšou skvelou potravinou, ktorá znižuje zápalové procesy v tele (a dokonca aj cholesterol), je práve zázvor. Stačí jedna teplá šálka zázvorového čaju denne. Oceníte aj zlepšené trávenie.

Kurkuma

Na toto oranžovo sfarbené korenie nedá dopustiť ani alternatívna medicína. Je skvelým antioxidantom a rovnako, ako zázvor, znižuje zápalové procesy. Pridajte si ju buď do jedla alebo čaju.

Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť pravidelne banány?
Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť jeden banán denne? Zobraziť článok

Viac k téme:

Zdroj: medicalnewstoday.com, healthline.com

Odporúčame z TIVI.sk
 
});