Nenápadný LIST v sebe skrýva viac ako tušíte: Pomôže pri bolesti hlavy a problémoch s pamäťou. Ale prečo je zaujímavý aj pre diabetikov?

Bez neho jedlá jednoducho nechutia tak dobre ako by mali. Okrem dochutenia omáčok, polievok, mäsa alebo pri zaváraní má aj zdraviu prospešné ...

Bez neho jedlá jednoducho nechutia tak dobre ako by mali. Okrem dochutenia omáčok, polievok, mäsa alebo pri zaváraní má aj zdraviu prospešné využite.

Fotogaléria

Stopercentne ho máte doma, len možno nepoznáte celý jeho potenciál. Nenápadný aromatický bobkový list je sušený list vavrínu vznešeného (Laurus nobilis) resp. niekoľkých iných rastlín ako napr. kalifornský/mexický/indický... bobkový list.

Nadopujte sa štipľavým zázrakom plného zdravia: S týmto všetkým vám pomôže ZÁZVOR Zobraziť článok

Primárne je považovaný ako príchuť v kuchyni, ale už stáročia má svoje miesto aj v tradičnej medicíne, kde sa používa proti všetkým jedom, uštipnutiam hadmi či škorpiónmi, až po „dezinfekciu“ vzduchu pri chorom.

Viete si z neho pripraviť aj čaj, ktorý pôsobí ľahko sedatívne, podporuje trávenie a má aj protizápalový účinok. Schopnosťou znižovať cukor v krvi je zaujímavý ako doplnok liečby diabetikov. Tlmí bolesti v oblasti krížov, pomáha pri reume, dne a artritíde.

Dva listy zalejte horúcou vodou a nechajte ich 5 minút vylúhovať. Čaj pite trikrát denne.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});