Mastia sa vám rýchlo vlasy? Tak potom si skontrolujte jedálniček, týmto všetkým ich kráse iba ubližujete!

Na krásnych vlasoch záleží, bez debaty. Pokiaľ sú veľmi suché  alebo naopak mastné, tak je s nimi len oštara. Treba si však spomenúť ...

Na krásnych vlasoch záleží, bez debaty. Pokiaľ sú veľmi suché alebo naopak mastné, tak je s nimi len oštara. Treba si však spomenúť na staré príslovie, že „krása vychádza zvnútra“.

Fotogaléria

Umyli ste si vlasy a po pár hodinách sú spľasnuté, stratili prirodzený objem, lepia sa do pramienkov a nadmerne sa lesknú? Áno, sú mastné. Okrem hormonálnej nerovnováhy, genetiky, nevhodnej starostlivosti o vlasy sú ďalšími príčinami nevyhovujúci životný štýl a samozrejme životospráva.    

Rednú vám vlasy? Začnite jesť TÚTO dôležitú potravinu, zlepšíte ich kvalitu a podporíte RAST! Zobraziť článok

Začneme od kožného mazu, ktorého tvorbu podporujú mliečne výrobky.  Pokiaľ ich pravidelne konzumuje, prejaví sa to aj na vlasoch. Po umytí si môžete vyskúšať jemne vmasírovať citrónovú šťavu alebo kefír ku korienkom, ktoré po štvrťhodine opláchnete.

„French Girl Hair“ je NAJÚŽASNEJŠÍ ÚČES pre rok 2023: Pozrite sa, ako vyzerá! Zobraziť článok

Ďalším „vlasovým hriechom“ sú rafinované (jednoduché) sacharidy. V preklade napr. biela múka, pečivo, sušienky, cukríky, biela ryža, limonády...  Vo všeobecnosti ich máme vysokú spotrebu. Okrem mastenia vlasov rafinované sacharidy zvyšujú riziko mnohých chorôb súvisiacich s obezitou, srdcovými ochoreniami či cukrovkou typu 2.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});