NAJIDEÁLNEJŠIE športové aktivity po 50-ke: Dámy, spomalíte starnutie a tú POSTAVU vám budú závidieť aj mladšie ročníky!

Z každej strany asi počúvate, že treba ostať v pohybe. Pravidelné prechádzky sú nutným minimom, záhradkárčenie príjemným zlepšením, ale ...

Z každej strany asi počúvate, že treba ostať v pohybe. Pravidelné prechádzky sú nutným minimom, záhradkárčenie príjemným zlepšením, ale účinná pomoc prichádza až s cvičením.

Fotogaléria

Po päťdesiatke už naše telo potrebuje dôkladnejšiu údržbu. Hlavne po menopauze v dôsledku hormonálnych zmien začnete naberať na hmotnosti, najmä okolo brucha sa začnú objavovať nechcené tukové vankúšiky.

Riešenie? Šport a cvičenie, ktoré majú fyzicky a psychicky omladzujúci účinok. Okrem toho udržiava náš cievny systém v dobrom stave, zmierňuje zápaly v tele, udržiava správnu hladinu hormónov a posilňuje kosti.

Hľadáte správne cvičenie pre vaše telo? TOTO sa stane, ak budete cvičiť KAŽDÝ DEŇ jogu! Zobraziť článok

Potom tu máme hormón estrogén zohrávajúci mimoriadne dôležitú úlohu v živote ženy – hlavne počas dospievania a tehotenstva.

Počas/po menopauze sa tvorí v tele už iba jeden jeho druh - estrón, ktorého hladina klesá a tým je chudnutie čoraz ťažšie. Ale nie nemožné. Pomocou zdravej životosprávy a cvičenia, ktoré sa odporúča v rozsahu 2x až 3x týždenne, sa to podarí.

Odborník na výživu Michal Páleník
Existujú "skratky" urýchľujúce chudnutie? Odpovedá Michal Páleník, odborník na výživu z Extrémnych premien Zobraziť článok

Ako sa hýbať, aby ste z toho mali zdravotný prospech?

Prechádzky

Optimálne na cca hodinu denne sa treba ísť prejsť aspoň v blízkom okolí. V lepšom prípade sa odviezť do blízkej prírody za čerstvým vzduchom preč od hluku a zhonu mesta. Pokojne môžete kombinovať pohodovú vychádzkovú a rýchlejšiu chôdzu.

Najľahší šport pre všetky vekové kategórie: Nepotrebujete vôbec NIČ a chudnete! Zobraziť článok

To pomáha takmer bez námahy nášmu srdcovo-cievnemu systému, a neposúvať ručičku na osobnej váhe smerom nahor. Po 50-tke stačí denne prejsť aspoň 8 000 krokov. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});