Nepríjemné AKNÉ NA ZADKU môžete poraziť: Chce to čas a osvedčené triky, toto funguje!

Vyrážky na zadku sú normálne a extrémne časté. Nie je úplne jednoduché zbaviť sa ich, no ak si doprajete čas, v lete zahviezdite s krásnym ...

Vyrážky na zadku sú normálne a extrémne časté. Nie je úplne jednoduché zbaviť sa ich, no ak si doprajete čas, v lete zahviezdite s krásnym pozadím.

Fotogaléria

Hidradenitis suppurativa

Stav, pri ktorom sa potné žľazy infikujú a môžu vytvárať veľké, bolestivé vyrážky alebo veľké vriedky naplnené krvou a hnisom. Zvyčajne sa vyskytuje v oblastiach potného trenia. Je najmenej častá zo všetkých možných vyrážok na zadku. No určite je potrebné o nej vedieť, pretože si vyžaduje návštevu dermatológa.

Jedným zo spôsobov, ako zistiť, či máte do činenia s hidradentis suppurativa, je, že bolestivé hrbolčeky a hrčky sa stále vracajú presne na tom istom mieste. A aj keď si nie ste isté, určite si čo najskôr dohodnite stretnutie s odborníkom, ktorý dokáže identifikovať HS a zasiahnuť skôr, ako sa rozvinie.

Cameron Diaz
Cameron Diaz vie, ako poraziť akné: Neuveríte, čo používa na vyrážky! Zobraziť článok

Prečo sa pupienky na zadku tvoria?

Príčinou vyrážok na zadku môžu byť aj drsné produkty starostlivosti o pleť, alergická reakcia alebo premnoženie baktérií, pretože všetky spôsobujú zápaly a dráždia pokožku. Zvážte preto svoje rituály starostlivosti o telo a pupáčiky na zadku v žiadnom prípade nevytláčajte.

Ako sa vyrážok zbaviť?

1. V prípade, že máte na zadku skutočné akné, liečte ho benzoylperoxidom alebo umývaním kyselinou salicylovou. Hľadajte produkty určené na telo, ktoré obsahujú tieto látky.

Matthew McConaughey
Spuchnuté líca posiate vredmi: Herec McConaughey šokoval výzorom. Bože, on si fakt natieral tvár s TÝMTO?! Zobraziť článok

2. Vyhladzujte vyrážky na zadku pomocou peelingu. Ale pozor! Žiadne drastické drhnutie, len jemný píling, po ktorom môže nasledovať chemický exfoliant. Hľadajte kozmetiku s AHA alebo BHA kyselinami, ktoré vám pomôžu rozložiť upchaté póry.

3. Noste ľahké, suché tkaniny, aby ste znížili podráždenie. Nosenie nepriedušných látok, ako je nylon a polyester, tvorí „celofánovú“ bariéru okolo vašej pokožky.

Ak nosíte priliehavé kúsky, napríklad do fitka, vyberte si priedušné bavlnené oblečenie, aby ste zabránili zachytávaniu potu na pokožke, vyzlečte si ho hneď, ako sa vrátite domov, a ideálne doprajte svojmu telu rýchle opláchnutie. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});