To, kedy sa sprchujete, ovplyvňuje VAŠU KRÁSU, psychiku aj pracovný výkon: Tak, kedy skočiť do vane - ráno alebo večer?

Niekto si nevie predstaviť odísť ráno z domu bez toho, aby si doprial osviežujúcu sprchu - iní by bez teplučkej vody nevedeli zaspať. ...

Niekto si nevie predstaviť odísť ráno z domu bez toho, aby si doprial osviežujúcu sprchu - iní by bez teplučkej vody nevedeli zaspať. Ako ovplyvňujú rituály vás?

Fotogaléria

Hygiena je pre zdravie dôležitá, no ako so všetkým, ani s prehnanou čistotou sa to nemá preháňať. 

Každodenné sprchovanie, nehovoriac o viacerých sprchách denne, môže poškodiť suchú pokožku a dodatočne ju zaťažiť. To sa mimochodom týka aj našich vlasov, ktoré by sme si nemali umývať častejšie ako raz za dva dni. 

Ako často si máme umývať vlasy? Zabudnite na dennodennú hygienu, názor odborníčky vás prekvapí! Zobraziť článok

Veda však nemá jednoznačnú odpoveď na to, kedy je najlepší čas „skočiť do sprchy“. Americkí vedci dokázali, že kúpanie pred spaním môže mať pozitívny vplyv na kvalitu spánku, a ďalej:

Večerná sprcha

Uvoľňujúca a šetrná k pokožke - ak trpíte problémami so spánkom a máte problém vypnúť, večerná sprcha vám môže pomôcť lepšie sa uvoľniť.

Posteľná bielizeň vydrží dlhšie čerstvá – dôležitý fakt najmä pre alergikov, pre ktorých je lôžko bez zvieracej srsti, peľu a podobných rušivých elementov kľúčové.

Večerné umývanie prospieva kráse – v noci má pleť viac času na zotavenie ako cez deň. Trenie rúška alebo oblečenia o pokožku spôsobuje dráždenie, ktoré si počas bežného fungovania ani neuvedomujete. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});