Čím účinne bojovať proti akné? Zvoľte tie najlepšie ingrediencie, toto sú jednoznačne ony!

Na čistenie pleti so sklonom k akné a vyrážkam by ste mali používať konjac hubku (v prípade, že netrpíte kožným chorením) alebo kozmetické ...
  • Zdroj: Getty/Prostock-Studio

Na čistenie pleti so sklonom k akné a vyrážkam by ste mali používať konjac hubku (v prípade, že netrpíte kožným chorením) alebo kozmetické tampóny. Ďalšou dôležitou súčasťou je samostatný uteráčik na tvár, ktorý by ste mali meniť každý deň. Ale čo kozmetika?

Benzoylperoxid

Jedna z najlepších kozmetických zložiek na liečbu akné bojuje s pupienkami veľmi účinne. Ničí baktérie, odstraňuje odumreté kožné bunky a znižuje zápal. Benzoylperoxid je obzvlášť dobrým bojovníkom proti červeným, zapáleným hrbolčekom a cystickému akné.

Pripravte si pleťové masky z exotického ovocia: Sú svieže, šťavnaté a nádherne voňajú! Zobraziť článok

Drevené uhlie

Ide o účinnú zložku starostlivosti o pleť, najmä v produktoch zameraných na čistenie pórov a redukciu prebytočného mazu. Uhlík na seba viaže mastnotu a nečistoty – preto je drevené uhlie ideálnou zložkou pleťových masiek.

Niacínamid

Hviezda v boji proti akné! Pomáha obnoviť lipidovú vrstvu pokožky, minimalizuje póry, zjemňuje pleť a chráni ju pred poškodením UV žiarením. Navyše je antioxidačný. Veľmi účinný je v sérach.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});