Nepríjemné AKNÉ NA ZADKU môžete poraziť: Chce to čas a osvedčené triky, toto funguje!

Vyrážky na zadku sú normálne a extrémne časté. Nie je úplne jednoduché zbaviť sa ich, no ak si doprajete čas, v lete zahviezdite s krásnym ...

Vyrážky na zadku sú normálne a extrémne časté. Nie je úplne jednoduché zbaviť sa ich, no ak si doprajete čas, v lete zahviezdite s krásnym pozadím.

Fotogaléria

Upchaté póry

Sú komplexným pojmom pre všeobecné akné, ktoré iste poznáte. Akné je definované tým, že máte komedóny, či už sú to otvorené komedóny, známe ako čierne bodky, alebo uzavreté – biele bodky. 

Dámy, POZOR! Len kvalitné krémy nestačia: Spoznajte jediný trik, ktorý vedie k zdravej a mladistvej pleti Zobraziť článok

Folikulitída

Folikulitída sa vyskytne, keď sa vaše vlasové folikuly infikujú a zapália. Je to tiež najčastejšia príčina „akné na zadku“. Folikulitída zvyčajne vyzerá ako zhluk malých hrbolčekov, ktoré majú malú bielu špičku. Sú výsledkom zablokovania podráždeného vlasového folikulu, čo vedie k miernej infekcii.

Follikulitída a akné môžu vyzerať podobne, ale existuje niekoľko kľúčových rozdielov. Na rozdiel od akné, ktoré dokáže zachytiť aj chĺpky, folikulitída má chĺpky v strede zapálenej vyrážky a biely materiál spojený s ňou spojený je mŕtva koža a biele krvinky.

A zatiaľ čo sa biele bodky prejavia v podobe jednej vyrážky, folikulitída vedie k zhluku hrbolčekov rovnakej veľkosti, ktoré iba vyzerajú ako biele bodky.

Čo sa stane, ak zmiešate hnedý cukor s olejom? Účinok týchto ingrediencií budete milovať! Zobraziť článok

Keratóza pilaris

Stav, pri ktorom sa vo vlasových folikuloch hromadí nadbytočný keratín. To vedie k hrubým malým červeným alebo hnedým vyrážkam, ktoré sa zvyčajne nachádzajú na chrbte rúk, stehnách alebo zadku. V súčasnosti neexistuje spôsob, ako „vyliečiť“ keratózu pilaris. Existujú však profesionálne a domáce liečby, ktoré ju môžu zmierniť:

  • chemické exfolianty, ako kyselina glykolová a mliečna, môžu pomôcť vyrážky a hrbolčeky rozložiť. Začnite s mliekom na báze kyseliny mliečnej každý druhý večer a raz týždenne jemne masírujte hrbolčeky peelingom na báze kyseliny,
  • laserové odstránenie chĺpkov môže pomôcť zničiť vlasový folikul, čo zabráni budúcim vlasom v raste a uviaznutím pod keratínom.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});