TRI dôvody, prečo po 60-ke nechudnete: Zbaviť sa NEBEZPEČNEJ nadváhy vo vyššom veku dá zabrať, takto sa vám to podarí oveľa jednoduchšie!

Odborníci si posvietili na faktory, ktoré ženám po 60-ke komplikujú chudnutie, ako aj na metódy, ako si pomôcť.
  • Zdroj: Getty/dragana991

Odborníci si posvietili na faktory, ktoré ženám po 60-ke komplikujú chudnutie, ako aj na metódy, ako si pomôcť.

Starnutie je nekompromisné. Hormonálna nerovnováha, spomalený metabolizmus a sním spojené kilá navyše trápia nejednu ženu po 60-ke. Hoci sa štíhlosť vo vyššom veku javí ako nedosiahnuteľná méta, odborníci zostávajú optimistickí. Dôležité je uvedomiť si nasledovné fakty. 

Dôvod, prečo po 60-ke nechudnete

Možno vás to prekvapí, ale pár kíl navyše v starobe môže mať na telo pozitívny vplyv. Tuk slúži ako ochranný plášť, ktorý chráni pred zlomeninami kostí, no a v prípade vážneho ochorenia, akým je napríklad rakovina, môžu tukové vankúšiky poslúžiť ako zdroj energie a pomôcť tak znášať náročné terapie.

NAJIDEÁLNEJŠIE športové aktivity po 50-ke: Dámy, spomalíte starnutie a tú POSTAVU vám budú závidieť aj mladšie ročníky! Zobraziť článok

Vo všeobecnosti však platí, že výrazná nadváha nie je dobrá pre nikoho, dokonca je nebezpečná. Ak zdravý životný štýl podceníte, kilá navyše vám môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. 

Prevziať kontrolu nad svojím telom preto nikdy nie je neskoro, no čo v prípade, že to s pribúdajúcim vekom ide čoraz ťažšie?

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});