TRI dôvody, prečo po 60-ke nechudnete: Zbaviť sa NEBEZPEČNEJ nadváhy vo vyššom veku dá zabrať, takto sa vám to podarí oveľa jednoduchšie!

Odborníci si posvietili na faktory, ktoré ženám po 60-ke komplikujú chudnutie, ako aj na metódy, ako si pomôcť.
  • Zdroj: Getty/dragana991

Odborníci si posvietili na faktory, ktoré ženám po 60-ke komplikujú chudnutie, ako aj na metódy, ako si pomôcť.

Úbytok svalovej hmoty

Žiaľ, začína už v tridsiatke, no najrýchlejšie postupuje až po šesťdesiatke, čo ovplyvňuje nielen kondíciu, ale aj metabolizmus a efektívne spaľovanie kalórií. Pohyb by sa preto s vášho života nemal nikdy vytratiť, v pokročilom veku je omnoho významnejší ako keď ste mali tridsať!

Málo pohybu

Smutným faktom zostáva, že v pokročilom veku sú ľudia čoraz menej aktívni, pričom konzumujú potraviny spôsobujúce nadváhu. Odborníci upozorňujú na dôležitosť zostať v pohybe, a to aspoň 150 minút týždenne. Zdravá strava v podobe zeleniny, strukovín, kvalitných mliečnych výrobkov a ovocia je samozrejmosťou.

Na TÚTO zákernú chorobu zomiera viac ľudí ako na srdcový infarkt: V ohrození nie sú len seniori, ale aj MLADŠIE ročníky! Ako sa dá tomu predísť? Zobraziť článok

Málo správnych vitamínov a živín

Konzumácia makroživín, najmä bielkovín nevyhnutných pre budovanie svalov a užívanie správnych vitamínov zásobujúcich telo živinami, je po 60-ke alfou a omegou. Vitamínový koktejl si však nikdy nemiešajte sama, o správnych kombináciách sa poraďte so svojím lekárom. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});