Čím skôr siahnite po ČERVENEJ ŠOŠOVICI: Chráni srdce, je vhodná aj pri redukčnej diéte a ocenia ju aj cukrovkári, a to bez nadúvania!

Jednou z výhod červenej šošovice je, že nemá šupku a nezaťažuje trávenie. Navyše je plná bielkovín, dlhšie zasýti a má veľa ďalších zdravotných ...

Jednou z výhod červenej šošovice je, že nemá šupku a nezaťažuje trávenie. Navyše je plná bielkovín, dlhšie zasýti a má veľa ďalších zdravotných benefitov pre naše telo.

Fotogaléria

Táto chutná strukovina obsahuje vitamín B6, železo, horčík mangán, zinok, selén a ďalšie zdraviu prospešné minerály a vysoký obsah vlákniny. Spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka, chráni srdce (zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu a znižuje ten „zlý“), je vhodná aj pri redukčnej diéte. Nielen cukrovkárov poteší, že má nízky glykemický index.

Jedna šálka červenej šošovice pokryje 80 % mužskej potreby železa; a 40 % z množstva odporúčaného pre ženy. Pri jej pravidelnej konzumácii sa môžete vyhnúť nedostatku železa, ktorého nízkej hodnoty vedú k únave, vyčerpaniu a nesústredeniu.

Tieto potraviny chránia pankreas: Čo jesť, aby spoľahlivo fungoval? Špenát je len začiatok! Zobraziť článok

Tepelná príprava červenej šošovice je jednoduchá a rýchla. Dobrou správou je, že jej účinné látky (fytochemikálie, polyfenoly), ktoré majú potenciálny účinok proti rakovine, cukrovke typu 2 a ochoreniam srdca sa ani pri varení nezničia. Stačí ju povariť len 10 až 15 minút.

Len majte na pamäti, že na jednu dávku šošovice musia ísť minimálne dve dávky vody (napr. keď to počítate na hrnčeky).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});