Čím skôr siahnite po ČERVENEJ ŠOŠOVICI: Chráni srdce, je vhodná aj pri redukčnej diéte a ocenia ju aj cukrovkári, a to bez nadúvania!

Jednou z výhod červenej šošovice je, že nemá šupku a nezaťažuje trávenie. Navyše je plná bielkovín, dlhšie zasýti a má veľa ďalších zdravotných ...

Jednou z výhod červenej šošovice je, že nemá šupku a nezaťažuje trávenie. Navyše je plná bielkovín, dlhšie zasýti a má veľa ďalších zdravotných benefitov pre naše telo.

Fotogaléria

Recept na skvelú šošovicovú polievku 

Suroviny na 4 porcie (čas prípravy 30 minút):

  • 1x mrkva
  • 2x zeler (resp. 1x zeler, 1x petržlen)
  • 1x žltá cibuľa
  • 1x hrnček červenej šošovice
  • 4x hrnčeky studenej vody
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1x bobkový list
  • štipka soli

Karfiolovo-šošovicové placky
Zdravé a chutné karfiolovo-šošovicové placky: Jedna porcia má len 636 kcal a dokonale zasýti! Zobraziť článok

Príprava:

V hrnci dobre zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu, soľ a dôkladne spolu premiešajte. Zakryte pokrievkou a nechajte zeleninu za občasného miešania chvíľu spariť (aby bola cibuľa mäkká). Následne pridajte šošovicu, vodu, bobkový list a priveďte do varu. Potom stiahnite teplotu na minimum a nechajte zakryté dusiť, kým šošovica úplne nezmäkne (cca 20 minút).

Pod hrncom vypnite varenie a všetko premiešajte s citrónovou šťavou. Podľa potreby dosoľte/dokoreňte. Na vrch každej jednotlivej porcie môžete pridať čajovú lyžičku bieleho jogurtu.

Kuchyne z rôznych kútov sveta poznajú desiatky ďalších receptov a rozmanitých jedál, kde sa vie táto šošovica uplatniť. Z pomletej sa vyrába múka, ktorá je dobrou náhradou strúhanky, je dobrou prísadou do vegetariánskych fašírok, a svoje miesto si nájde aj pri pečení.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});