Ako spoznať v online priestore ľudí trpiacich DEPRESIOU: Aké príspevky, témy uverejňujú? A tento emotikon používajú NAJČASTEJŠIE

Téma duševného zdravia naberá v ostatných rokoch v obrátkach. Po priznaní problémov spomedzi svetových celebrít sa o depresii či úzkosti ...

Téma duševného zdravia naberá v ostatných rokoch v obrátkach. Po priznaní problémov spomedzi svetových celebrít sa o depresii či úzkosti rozhovorili aj bežní ľudia. Možno sú medzi nimi aj vaši susedia, kolegovia či kamaráti.

Fotogaléria

Aké príspevky uverejňujú?

Výsledky ukázali, že tieto príznaky depresie sú veľmi odlišné od toho, čo dokážu odborníci odhaliť počas lekárskej konzultácie.

Výsledky napríklad odhalili, že ľudia s duševným ochorením častejšie píšu v prvej osobe jednotného čísla a uverejňujú príspevky o témach ako smrť, kríza alebo psychológia. Často používajú emotikon srdca.

Máte v nedeľu pravidelne depresiu z blížiaceho sa pondelka? Možno ste IBA v piatok neurobili TOTO! Zobraziť článok

Výskumníci chcú ďalej pokračovať v rozširovaní databázy a zlepšovaní techník a modelov, aby zistili, či dokážu v budúcnosti vytvoriť nástroj, ktorý dokáže odfiltrovať ľudí s duševnými problémami.

Svetová zdravotnícka organizácia z údajov za rok 2021 odhadla, že 3,8 % svetovej populácie (cca 280 miliónov ľudí) trpelo depresiou.

Stále však panuje mylná predstava, že ľudia vedia povedať, keď sú v depresii, alebo sú smutní, náladoví či zlomení a ich osobnosť sa mení. Často to neplatí. Ľudia s duševnými poruchami si často sami neuvedomujú závažnosť svojho problému, rovnako tak ani ich blízke okolie.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});