DEPRESIU prekonávala po svojom: Rôzne bláznivé výzvy jej zlepšili mentálne zdravie!

Počas pandémie trpela zdrvujúcou depresiou a úzkosťou. Spoliehala sa len na rutinu práce v  poisťovníctve, ktorá ju udržiavala ako tak ...

Počas pandémie trpela zdrvujúcou depresiou a úzkosťou. Spoliehala sa len na rutinu práce v poisťovníctve, ktorá ju udržiavala ako tak nad vodou. Chcela však od života viac.

Fotogaléria

Pre Jess Mell (34) z anglického grófstva Surrey bude dátum 27.12.2021 jedinečný. Vtedy sa rozhodla pre odvážny krok. Proti depresii začala bojovať sama, bez liekov a odbornej pomoci. Našla si zaujímavý cieľ. Počas 100 dní vyskúšať či sa naučiť nejakú pre ňu novú aktivitu.

Sto dní rýchlo prešlo, ale Jess bolo nakoniec smutno, že sa to skončilo. Ale prečo by sa malo? Tak svoju „prvotinovú výzvu“ predĺžila na celých 365 dní. Pokračovala, a to ju urobilo šťastnejšou ako čokoľvek predtým za ostatných desať rokov.


Dominika Rajznerová
Psychologička Dominika Rajznerová: Slovné spojenie “chcem sa zabiť” zadávajú do internetového vyhľadávača mladí Slováci najviac Zobraziť článok

Za ten čas nazbierala množstvo zážitkov, vrátane čapovania piva, fajčenia vodnej fajky, cestovania osamote či selfie záberu s holubom. Vyskúšala si skateboarding, darovanie krvi, včelárstvo, hranie golfu, maľovanie, line dance, randenie so starším chlapom či vypestovanie rastliny zo semienka.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});