Tieto izbové RASTLINY musíte mať! Zbavia vás nepríjemného stresu, úzkosti, NEGATÍVYNCH myšlienok, navyše zelená farba upokojuje

V tejto uponáhľanej dobe je okolo nás veľa nadbytočného stresu, ktorý je nutné čo najviac minimalizovať. Jedným z dobrých nápadov je ...

V tejto uponáhľanej dobe je okolo nás veľa nadbytočného stresu, ktorý je nutné čo najviac minimalizovať. Jedným z dobrých nápadov je mať vo svojej blízkosti aspoň malú zelenú oázu.

Fotogaléria

Na každom pracovisku to asi nie je možné, ale minimálne svoj domov si viete zútulniť vhodnou izbovou rastlinou, ktorá z vás odoberie negatívne myšlienky a celkové napätie. Téme sa venoval aj web housebeautiful.com.

Je známe, že rastliny majú osobitný vplyv na ľudský organizmus. Mnohé sa odporúčajú do spálne a obývačky kvôli celkovému fyzickému a duševnému zdraviu. Okrem odoberania nepotrebného oxidu uhličitého a vyrábania čerstvého kyslíka majú aj rôzne priaznivé schopnosti.

Pokiaľ je to možné a robíte povedzme kancelársku prácu, tak jeden kvetináč so živou zeleňou by ste na stôl možno vedeli umiestniť.  Podľa odborníkov tak bude vaša práca nielen efektívnejšia. Je stále evolučne platné, že prirodzená zelená farba ľudí upokojuje.

Nezničte si nevedome vaše malé zelené poklady: POZOR, táto zelenina, bylinky a KVETY potrebujú málo vody! Zobraziť článok

Rastliny, ktoré stoja za pozornosť:

Sansevieria

Alebo aj hadia rastlina navodí pocit pokoja a zníži úzkosť. Pri testoch na ľuďoch sa v jej blízkosti znížila ich srdcová frekvencia. Je vhodná aj do detskej izby, kde pomôže aj učiacim sa žiakom znížiť stres zo školy a úloh. Taká Sansevieria trifasciata, tzv. svokrin jazyk, patrí medzi jedny z najznámejších a najodolnejších izbových rastlín.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});