Na nádherne ROZVOŇANÝ byt nepotrebujete drahé osviežovače vzduchu: Ide to aj pomocou IZBOVÝCH rastlín! UKÁŽEME vám, ktoré si vybrať

Možno si pamätáte na múdru vetu, že príroda už všetko vymyslela. Pri tejto téme jej dávame iba za pravdu. So správnymi rastlinami bude ...

Možno si pamätáte na múdru vetu, že "príroda už všetko vymyslela". Pri tejto téme jej dávame iba za pravdu. So správnymi rastlinami bude ako svieža lúka voňať aj váš byt.

Fotogaléria

Z úvodu je jasné, že širokým oblúkom sa ideme vyhnúť predraženým esenciálnym olejom a vaporizérom, ktoré majú navodiť sviežu atmosféru. Umelé parfumy môžu podráždiť nosovú sliznicu, preto mnohí ľudia hľadajú prírodnejšie alternatívy. Máme preto pár zelených tipov, ktoré okrem pekného vzhľadu, čistenia vzduchu aj príjemne rozvoniavajú.

Kráľovná izbových rastlín: Táto zelená kráska vám domov pritiahne PENIAZE ako magnet! Zobraziť článok

Levanduľa (Lavandula)

Je pomerne vďačná trvalka, ktorej ulahodíte slnečným miestom a dobre priepustnou pôdou. Asi už viete, že je široko používaná pre svoje upokojujúce účinky. Taká levanduľa lekárska (Levandula angustifolia) vám môže na modrofialovo kvitnúť aj dvakrát do roka. Niektoré odrody môžu mať aj ružové či biele kvety. Polokríku sa dobre darí v kvetináčoch, kde na spodok dajte štrk, aby ste zabránili zamokreniu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});