Vzácna rada starých mám: Vodu z uvarenej ryže a cestovín NIKDY NEVYLIEVAJTE. Aha, aké zázraky dokáže s rastlinami

Rady starých mám stále spoľahlivo fungujú. Vedeli v domácnosti a kuchyni všetko správne využiť. Je načase oprášiť ich účinné triky.

Rady starých mám stále spoľahlivo fungujú. Vedeli v domácnosti a kuchyni všetko správne využiť. Je načase oprášiť ich účinné triky.

Fotogaléria

Čo bežne robíte z vodou po uvarení ryže? Vylejete ju do dresu? Nabudúce to už nerobte, lebo ju môžete užitočne recyklovať.

Upcyklátorka Janka Hrdličková
Upcyklátorka Janka v ROZHOVORE: Sme otrokmi vlastnej pažravosti, kupovať tričká za 3 € je hlúposť! Zobraziť článok

Vodu z uvarenej ryže môžete použiť ako prostriedok na starostlivosť o rastliny, lebo vaši malí zelení kamaráti jednoducho milujú užitočné minerály v nej.

Na tento spôsob recyklácie upozornila spoločnosť ApartmentTherapy. Expert na izbové rastliny Tyler Cross prezradil, aké vďačné sú jeho kvety, keď sa o ne takto stará.

Vylepšite kvalitu svojho života zelenými prírastkami: Tieto 4 rastliny zabránia šíreniu plesní a vyčistia vzduch vo vašej domácnosti Zobraziť článok

"Už dlho sa vie, že minerály v ryži sú tie isté minerály, ktoré sú dobré pre rastliny, a škrob podporuje tvorbu prospešných baktérií," povedal Cross. Ak varíte cestoviny, môžete použiť aj vodu z nich.

Ryžová voda a voda z cestovín, v podstate škrobové vody, pomáhajú vytvárať dobré baktérie v pôde, čo pomáha rozkladať organický materiál a distribuovať živiny ku koreňom. Rád používam vodu z ryže a cestovín. Odkladám ju vždy, keď ich varím.“

Varte bez oleja a buďte ľahšia o stovky kalórií: Tu je návod, ako na to! Zobraziť článok

Len sa uistite, že voda dostatočne vychladla, lebo priveľmi teplá môže vaše izbové rastliny zabiť. Samozrejme, netreba to preháňať, výživnú kúru používajte maximálne raz za mesiac. V prípade kaktusov a sukulentov ich stačí len orosiť rozprašovačom.

Poznáte skrytý význam kvetov?
Kvety sú plné SYMBOLIKY a skrytých významov: Ktoré vybrať, aby ste si neurobili hanbu? TOTO vám v kvetinárstve nepovedia! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});