Vyhnite sa vyrážkam a zápalom po holení: Na toto si dajte v intímnych zónach POZOR a tešte sa z hebkej a zvodnej pokožky!

Holenie je najnekomplikovanejšou metódou, ako sa rýchlo zbaviť nepríjemných chĺpkov v intímnej oblasti. Dá sa však oholiť aj bez otravných ...

Holenie je najnekomplikovanejšou metódou, ako sa rýchlo zbaviť nepríjemných chĺpkov v intímnej oblasti. Dá sa však oholiť aj bez otravných pupienkov?

Fotogaléria

Ako proti pupienkom a začervenaniu
Ak máte sklony k podráždeniu, určite by ste sa po holení mali starať o svoju intímnu oblasť. Zvyšky peny alebo gélu na holenie ihneď po holení opláchnite studenou vodou, aby sa póry opäť uzavreli a baktérie nemali šancu preniknúť do tela reznými ranami. Prípadne môžete na chladenie použiť aj kocky ľadu.

Špeciálny gél z aloe vera zaistí, že po intímnom holení sa namáhaná pokožka upokojí, nedochádza k opuchom ani začervenaniu a depilované miesta zostanú vláčne.

Vaginálna suchosť: Problém, ktorý trápi slečny aj seniorky, môže mať vážne dopady. Vzťah v troskách je len začiatok Zobraziť článok

Po holení by ste sa určite mali vyhýbať parfumovaným krémom.
Na oholenie bez červených škvŕn a rezných rán sú vhodné aj domáce prostriedky ako zemiaková alebo kokosová múka, ktoré sa aplikujú na oholenú pokožku. Rozhodne by ste sa mali zdržať používania čajovníkového oleja v intímnej oblasti – príliš dráždi citlivú pokožku!

Zarastanie chĺpkov
Ide o chĺpky, ktoré sa nemôžu dostať cez povrch kože, pretože odumreté kožné bunky blokujú výstup. Preto naďalej stočené rastú pod kožou a dokonca zostávajú viditeľné.

Pokúste sa chĺpky znovu uvoľniť. Pravidelný peeling (výlučne vonkajších pyskov!) je dobrou prevenciou zarastajúcich chĺpkov a z nich vyplývajúcich zápalov. Otváranie kože ihlou alebo nožom skutočne nie je dobrý nápad!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});