Vyhnite sa vyrážkam a zápalom po holení: Na toto si dajte v intímnych zónach POZOR a tešte sa z hebkej a zvodnej pokožky!

Holenie je najnekomplikovanejšou metódou, ako sa rýchlo zbaviť nepríjemných chĺpkov v intímnej oblasti. Dá sa však oholiť aj bez otravných ...

Holenie je najnekomplikovanejšou metódou, ako sa rýchlo zbaviť nepríjemných chĺpkov v intímnej oblasti. Dá sa však oholiť aj bez otravných pupienkov?

Fotogaléria

Holenie intímnych partií je veľmi rýchle, no bohužiaľ, chĺpky sa po dvoch dňoch znova vrátia. Samotné holenie sprevádza, okrem rizika porezania, aj nepekné podráždenie pokožky.

Zabudnite na drahé krémy, skúste toto.
Trápi vás podráždená pokožka po holení? Zabudnite na krémy a vyskúšajte toto! Zobraziť článok

Výsledok? Pokožka tam dolu nielen nepekne vyzerá, ale po holení aj páli a svrbí, najmä v prípade, že sa trie o pevnú látku. Okrem toho, zóna bez chĺpkov ponúka optimálny vstupný bod pre patogény, ak sa vám tvoria vyrážky, pokožka je voči nim ešte náchylnejšia. To môže ovplyvniť aj zvyk genitálnych bradavíc alebo ekzému. 

Takto sa to robí správne:
Ak sú chĺpky dlhšie ako päť milimetrov, mali by ste ich zastrihnúť elektrickým holiacim strojčekom a až potom pokračovať mokrým holením žiletkou. Pokožku dostatočne navlhčite teplou vodou, aby sa vám otvorili póry. Potom naneste gél alebo penu na holenie a rozotrite po chĺpkoch tak, aby žiletka hladko kĺzala.

Vaša vagína a cvičenie
3 veci, ktorými škodíte vašej vagíne: Ruku na srdce, robíte s legínami toto? Zobraziť článok

Žiadna pena po ruke? Použite namiesto nej vlasový kondicionér. Ukazovákom a palcom zachyťte oblasť, ktorú chcete holiť. To platí najmä pre vnútorné pysky ohanbia, aby sa prebytočná koža nezachytila ​​čepeľou. 

Teraz sa môžete začať holiť. Za týmto účelom umiestnite žiletku hore a kĺžte smerom nadol v smere rastu (!). Neponáhľajte sa. Aby ste sa vyhli nepríjemnému podráždeniu, určite by ste nemali používať jednorázovú žiletku opakovane.

Najlepšou voľbou je klasický kovový holiaci strojček v ktorom si meníte len samotnú žiletku. Je to ekologickejšie a vyhnete sa tzv. ružovej dani.

Okrem toho, žiletky sú vyrábané v rôznej mäkkosti (napr. Astra je mäkšia ako Willkinson či Gillette), takže si samy vyberiete, čím sa oholíte. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});