Tréning ako z učebnice, no nie a nie schudnúť? Problém môže byť vo vašej spálni!

Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorým extrémne dlho trvá, kým sa dopracujú k pozitívnym fitness výsledkom, možno robíte túto zásadnú chybu!

Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorým extrémne dlho trvá, kým sa dopracujú k pozitívnym fitness výsledkom, možno robíte túto zásadnú chybu!

Fotogaléria

Málo spíte!

Jeden z problémov, ktorý v dnešnej uponáhľanej dobe trápi čoraz viac ľudí je zároveň odpoveďou, prečo sa vám nedarí schudnúť. Spánok je dôležitou súčasťou nášho života už odmalička. Hoci nepotrebujeme spať 10 a viac hodín denne, každodenný oddych je mimoriadne potrebný. 

Máte problémy s nespavosťou? Čaje aj tabletky bokom, poznáme fantastickú metódu, ktorú musíte vyskúšať! Zobraziť článok

Optimálna dĺžka spánku je 7 – 8 hodín. Ak si z neho často ukrojíte, spomaľujete si metabolizmus a zároveň negatívne ovplyvňujete hormóny, ktoré kontrolujú váš apetít. To znamená, že cez deň máte väčší hlad a energiu pravdepodobne dopĺňate fast foodom. 

Aby ste sa kvalitne vyspali, potrebujete úplné ticho, žiadne rušivé elementy vo forme televízie či mobilu a ideálnu interiérovú teplotu.

Mimochodom, nedostatok spánku ovplyvňuje aj vaše výkony vo fitku. Ak ste v noci spali povedzme 5 hodín a navyše ste celý deň tvrdo pracovali, cvičíte takpovediac zbytočne.

Konečne cviky, pre ktoré sa nemusíte vzdialiť od počítača: Za toto sa vám vaša chrbtica poďakuje! Zobraziť článok

Za neúspechom v zhadzovaní kilogramov však môže byť aj neustály každodenný tréning (nemáte žiadny oddych), nesprávny výber jedál, potraviny, ktoré vám dobre netrávia, veľké porcie, stres a ten istý druh cvičenia bez zmien.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});