Konečne cviky, pre ktoré sa nemusíte vzdialiť od počítača: Za toto sa vám vaša chrbtica poďakuje!

Hodiny sedenia za počítačom sa odrazia na každej chrbtici a predpokladáme, že ani tá vaša nie je výnimkou. Ak aj vás trápia bolesti chrbta, ...

Hodiny sedenia za počítačom sa odrazia na každej chrbtici a predpokladáme, že ani tá vaša nie je výnimkou. Ak aj vás trápia bolesti chrbta, vyskúšajte nasledujúce nenáročné cviky.

Fotogaléria

Na to, aby ste svojej chrbtici pomohli, nemusíte tentokrát vstávať zo stoličky. Výhodou nasledujúcich dvoch cvikov je, že sa dajú vykonávať priamo na mieste, bez toho, aby na vás kolegovia zvláštne pokukovali. Skúsite?

Vypracovaný chrbát bez záhybov a tuku: Skúste tieto dva cviky Zobraziť článok

Seated cat and cow – anglický názov pre známy cvik na štyroch „mačka a krava“. Pri jeho vykonávaní si však nemusíte kľaknúť na zem, ale môžete zostať sedieť.

Vystrite sa, potiahnite ramená jemne dozadu, otvorte hrudník, položte ruky na kolená, nohy dajte pevne na zem a hlavou sa mierne zakloňte dozadu.

Už po krátkom čase schudnete! Tento jednoduchý cvik môžete praktizovať bez ohľadu na vek Zobraziť článok

Nadýchnite sa a s výdychom sa pomaly zohnite a predkloňte dole, pokrčte chrbát (ako keby ste sa chcete zabaliť dovnútra), stiahnite brucho, bradu skloňte čo najbližšie k hrudníku, chvíľku zostaňte dole a z tejto pozície mačky sa znova pomaly s nádychom vráťte do vystretia a pozície kravy.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});