Kedy cvičiť, aby ste rýchlejšie schudli? Odborníci prišli s názorom, ktorý prekvapí: Na ranné tréningy ZABUDNITE, je to úplne ináč

Zvykli ste si ráno zacvičiť, aby ste sa poriadne rozhýbali a prebrali? Po nových zisteniach to možno prehodnotíte, a presuniete ho na ...

Zvykli ste si ráno zacvičiť, aby ste sa poriadne rozhýbali a prebrali? Po nových zisteniach to možno prehodnotíte, a presuniete ho na čas po práci či pred nočným spánkom.

Fotogaléria

Závery nedávnej holandskej štúdie publikované v časopise Diabetologia uviedli, že popoludňajšia alebo večerná fyzická aktivita je spojená s rýchlejším spaľovaním tukov a zníženou inzulínovou rezistenciou (lepšou kontrolou hladiny cukru v krvi).

Takto načasované cvičenie totiž vyvoláva rýchlejšie odbúravanie tukov a zvyšuje citlivosť buniek voči inzulínu, ktorého telo potrebuje menej, takže ho chráni pred rozvojom cukrovky typu 2. A to až takmer o štvrtinu.

Skvelé výsledky už po mesiaci: Tento cvik naštartuje spaľovanie a spevní celé telo Zobraziť článok

Tím odborníkov pod vedením Dr. Jeroena van der Velda a jeho kolegov z Leidenskej univerzity použil údaje z holandskej štúdie Epidemiology of Obesity, ktorá zahŕňala mužov a ženy vo veku 45 a 65 rokov s BMI 27 alebo viac (nadváha alebo obezita). Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});