Máte problémy s nespavosťou? Čaje aj tabletky bokom, poznáme fantastickú metódu, ktorú musíte vyskúšať!

Po celom únavnom dni sa konečne dostanete do postele so zámerom, že sa potrebujete poriadne vyspať. Ale hlava si ide ďalej svoje. Myšlienky ...

Po celom únavnom dni sa konečne dostanete do postele so zámerom, že sa potrebujete poriadne vyspať. Ale hlava si ide ďalej svoje. Myšlienky stále divoko prichádzajú a odchádzajú.

Fotogaléria

Oči vás pália od únavy, ale vytúžený spánok stále neprichádza? Pritom ste už vyskúšali rôzne čajové zmesi na upokojenie, lieky na uvoľnenie, terapie… ale stále to nie je ono. Je načase vyskúšať „spánkový tréning“, ktorý by vám mohol podľa webu healthline.com pomôcť.

Techniku dýchania 4-7-8 vyvinul Dr. Andrew Weil. Je založená na starobylej jogínskej technike zvanej pránajáma, ktorá pomáha získať kontrolu nad dýchaním. Pri pravidelnom cvičení je možné, že by mohla niektorým ľuďom pomôcť skôr zaspať.

Šklbne vami počas zaspávania alebo máte pocit, že padáte: Môže to byť zlý signál, viete kedy navštíviť lekára? Zobraziť článok

4-7-8 núti myseľ a telo sústrediť sa na reguláciu dychu. Jej zástancovia tvrdia, že dokáže upokojiť búšiace srdce aj rozbúrené nervy pred spaním. Doktor Weil ju dokonca označil za „prírodné upokojenie nervového systému“.

Sú spánkové rituály tajomstvom úspechu? Aha, bez čoho nezaspí Mariah Carey a ako dlho oddychujú najvplyvnejšie ženy sveta Zobraziť článok

Ako na to?

1. Pohodlne si ľahnite na chrbát a uvoľnite každý sval na tele. Zamerajte všetku svoju pozornosť na dýchanie. Potom sa bez námahy nadýchnite a vydýchnite čo najhlbšie.

2. Nadýchnite sa štyri sekundy, vydržte sedem sekúnd a potom osem sekúnd vydýchnite.

3. Opakujte tento cyklus dýchania, kým nezaspíte.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});