Takto mení stres vašu postavu: Ak chcete konečne SCHUDNÚŤ, musíte zmeniť JEDNU zásadnú vec!

Na vaše chudnutie nevplýva iba samotná strava, či cvičenie. Veľkú časť zohráva stres!

Na vaše chudnutie nevplýva iba samotná strava, či cvičenie. Veľkú časť zohráva stres!

Fotogaléria

Keď nemáme pod kontrolou tieto dva hormóny, buď chudneme, alebo naopak – priberáme. V stresovom období siahneme častejšie po nezdravých a vysoko kalorických jedlách, ktoré nám prinášajú akýsi „psychický komfort.“ Je preto dôležité vedieť, ako sa vyrovnať so stresom a čo robiť na to, aby ste nepriberali:

  • Doprajte si dostatočne veľa spánku – skúste chodiť do postele v pravidelnom čase a spite minimálne 7 hodín. Na to, aby telo lepšie zvládalo stres, potrebuje odpočinok.
  • Socializujte sa – stretávajte sa s ľuďmi, veľa sa rozprávajte a trávte čas s tými, s ktorými je vám dobre. Stresu sa v ich spoločnosti zbavíte prirodzene.
  • Nájdite si aktivitu, ktorá na vás pozitívne vplýva – môže to byť kreslenie, písanie, tvorenie, upratovanie, čokoľvek, pri čom sa odreagujete a upokojíte.
  • Začnite sa hýbať – nájdite si aktivitu, ktorá vás baví. Je jedno, či pôjde o intenzívny, alebo menej intenzívny tréning, ale na to, aby ste lepšie zvládali stres, pohyb potrebujete.

Selena Gomez
Selena Gomez šokuje svet desivým priznaním, psychické problémy boli len začiatok: Svet by bol lepší bezo mňa, vyhlásila Zobraziť článok

  • Pravidelne jedzte – nevyhladujte svoje telo, ani ho príliš neprepchávajte. Stravujte sa pravidelne, v menších porciách, zdravo a s rozumom. Telo si tak nebude nič ukladať.
  • Pite viac čistej vody – zabudnite na sladené nápoje, bublinky, či iné nevhodné drinky a siahnite po obyčajnej čistej vode, napríklad s kvapkou citróna.
  • Zhlboka dýchajte – možno to bude znieť zvláštne, ale hlboké dýchanie dá do poriadku niekoľko vecí vo vašom organizme, aj vaše trávenie.
  • Nehanbite sa vyhľadať odborníka – ak si so stresom nedokážete poradiť, oslovte odborníka, ktorý vám pomôže vyrovnať sa aj s náročnejším obdobím.
  • Siahnite po správnych „antistresových“ potravinách – tmavá čokoláda, orechy, jogurt, či kamilkový čaj.

Ako opeknieť, zoštíhlieť a zbohatnúť: 3 inšpiratívne knihy PRE ŽENY, ktoré "zhltnete"! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});