Strategická neschopnosť ALEBO keď sa partner vyhýba domácim prácam: POZOR, nemôžete robiť všetko SAMA, zničíte si vzťah!

Dokážeš to oveľa lepšie ako ja. Stále vo vašom vzťahu počúvate takéto vety, ktoré pre vás v skutočnosti znamenajú len viac úloh v každodennom ...
  • Zdroj: Getty/Prostock-Studio

"Dokážeš to oveľa lepšie ako ja." Stále vo vašom vzťahu počúvate takéto vety, ktoré pre vás v skutočnosti znamenajú len viac úloh v každodennom živote? Ale peniaze domov predsa nosíte obaja! Tak prečo by mala byť domácnosť len na vašich pleciach?

Našťastie, takéto správanie nemusíte len znášať. Tu je niekoľko vecí, ktoré môžete urobiť, ak si všimnete strategicky nekompetentné správanie niekoho blízkeho.

1. Riešte nerovnomerné rozdelenie úloh

Aj keď nie je pekné začať konfrontačnú konverzáciu, otvorene vyjadrite, ako sa cítite a že status quo je neudržateľný. Máte právo (ak sa problém vyskytne v partnerstve) na spravodlivé rozdelenie úloh.

Nahnevaný alebo SKLAMANÝ partner: Ako vo vzťahu rozpoznať, že s tým druhým nie je niečo v poriadku? Ide to aj bez slov, zistite, ako! Zobraziť článok

2. Zviditeľnite úlohy

Niekedy nie je pre ostatných ani viditeľné, aké úlohy vlastne v bežnom živote preberáte. Urobte si preto zoznam, v ktorom sú uvedené všetky úlohy, ktoré s partnerom pravidelne preberáte a zapíšte si, kto je momentálne za ktoré oblasti zodpovedný. To často otvára ľuďom oči.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});