Strategická neschopnosť ALEBO keď sa partner vyhýba domácim prácam: POZOR, nemôžete robiť všetko SAMA, zničíte si vzťah!

Dokážeš to oveľa lepšie ako ja. Stále vo vašom vzťahu počúvate takéto vety, ktoré pre vás v skutočnosti znamenajú len viac úloh v každodennom ...
  • Zdroj: Getty/Prostock-Studio

"Dokážeš to oveľa lepšie ako ja." Stále vo vašom vzťahu počúvate takéto vety, ktoré pre vás v skutočnosti znamenajú len viac úloh v každodennom živote? Ale peniaze domov predsa nosíte obaja! Tak prečo by mala byť domácnosť len na vašich pleciach?

Je celkom logické, že ten, kto je v nejakej činnosti lepší, ju v bežnom živote robiť častejšie. Je to efektívne, a ak sú úlohy v každodennom živote rozdelené spravodlivo, nie je to žiadny problém.

Veci sa stávajú ťažkými, keď sa niekto pokúša použiť nevedomosť, aby sa dostal z úloh, ktoré si nevyžadujú žiadne špeciálne znalosti alebo zručnosti. Medzi klasické príklady patrí pranie bielizne, týždenné nákupy alebo organizovanie voľnočasových aktivít pre deti či vnúčatá.

Chcete sa rozísť a zachovať si pri tom tvár? Nepodľahnite emóciám, TAKTO to urobíte jasne a s rešpektom. Ale kedy na to stačí len rýchly telefonát? Zobraziť článok

Ak váš partner tvrdí, že v tom „len nie je taký dobrý“, alebo uvádza príklady, ako tieto úlohy v minulosti robil „zle“, ide o jasný prípad strategickej neschopnosti.

Druhá osoba musí prevziať ďalšie úlohy, ktoré zostali pozadu, čo vedie k nerovnováhe v partnerstve. To môže zaťažiť nielen samotný vzťah, ale aj duševné zdravie, pretože to vytvára pocit, že za všetko ste neustále zodpovedná iba vy. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});