TOP zoznam supervýživných, no podceňovaných potravín: Túto železnú rezervu by mali mať doma všetci cukrovkári

Diabetici si na stravu musia dávať pozor, aby sa im náhle nezvýšil cukor v krvi. Mať niektoré potraviny stále poruke doma im môže pomôcť ...

Diabetici si na stravu musia dávať pozor, aby sa im náhle nezvýšil cukor v krvi. Mať niektoré potraviny stále poruke doma im môže pomôcť v ťažších chvíľach.

Fotogaléria

Arašidové maslo

Obľúbené americká maškrta si nachádza miesto aj v našich kuchyniach. Je trvanlivým a zdravým zdrojom tuku, vlákniny a bielkovín. Ku cti mu slúži, že má nízky obsah sacharidov. Výborne sa ho sadí ako samostatná pomazánka (na sendvič či biele pečivo) alebo do rôznych plniek, kde nie je pridaný cukor.

Čo sa stane, ak zmiešate hnedý cukor s olejom? Účinok týchto ingrediencií budete milovať! Zobraziť článok

Olivový olej

Je plný protizápalových zlúčenín a pri pravidelnej konzumácia pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Síce neobsahuje sacharidy ale je kalorický, takže aj tu platí, že všetko s mierou.

Sušienky

Najlepšie s pridanými semienkami (napr. ľanové, chia, sezamové…), sú zdrojom zdravého tuku a vlákniny a spomaľujú vstrebávanie cukru v tele. Dobrou voľbou je aj pseudocereália quinoa (mrlík čílsky). Neobsahuje lepok, ale má dostatok vápnika a všetkých deväť esenciálnych aminokyselín.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});