Diabetici, POZOR: Toto ovocie vám môže narobiť nemalé problémy, ak si ho doprajete, tak len s rozvahou!

Počas leta sa nám viac žiada pochutnať si na šťavnatom ovocí. Ale aj ono zvyšuje hladinu cukru v krvi. Pre zdravého človeka vítaná vzpruha, ...

Počas leta sa nám viac žiada pochutnať si na šťavnatom ovocí. Ale aj ono zvyšuje hladinu cukru v krvi. Pre zdravého človeka vítaná vzpruha, ale pre cukrovkárov skôr výstraha.

Fotogaléria

V horúčavách sa nikomu nechcú jesť ťažké a vyprážané jedlá (langoš a vyprážaný syr majú u každého aj tak asi celoročnú výnimku). Preto väčšina rada siahne po ovocí či zelenine, ktoré dodajú potrebné vitamíny, vlákninu, minerály, zasýtia a zároveň aj hydratujú.

Ale nezabúdajte, že niektoré druhy ovocia obsahujú vysoké dávky cukru. Tzv. „glykemický index“ zoraďuje potraviny od 0 do 100 a ukazuje, ako daná potravina okrem iného ovplyvňuje hladinu cukru v krvi. Jeho vysoké hodnoty označujú rýchlo vstrebateľné sacharidy, čo vedie k rýchlemu zvýšeniu hladiny cukru v krvi a inzulínu, po ktorom zvyčajne v krátkom čase nasleduje pokles hladiny cukru v krvi a pocit hladu.

TOTO lahodné ovocie si dokáže poradiť s brušným TUKOM! Ale aj posilňuje srdce, znižuje krvný TLAK, pomáha pri ochoreniach pečene či obličiek Zobraziť článok

Na ktoré druhy ovocia si majú diabetici dávať pozor? Čítajte na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});