Nechcem byť gastromilionárom, len slušne žiť a starať sa o deti, tvrdí podnikateľka Veronika, ktorá si na svoju reštauráciu zarábala aj predajom kozmetiky!

Sama mama! A podnikateľka. V biznise, v ktorom aj muži majú problémy. Časy korony boli likvidačné pre mnohých, stále sa niečo mení v ...

Sama mama! A podnikateľka. V biznise, v ktorom aj muži majú problémy. Časy korony boli likvidačné pre mnohých, stále sa niečo mení v legislatíve a vydržať ten tlak vyžaduje enormné úsilie. Pre porovnanie? Vydržte stáť na jednej nohe počas hurikánu. Asi tak!

Fotogaléria

Aké sú tvoje ďalšie plány? Otvorene sme hovorili o tom, že je to nesmierne náročné, budem ťa citovať: Nechcem byť gastromilionárom, chcem len slušne žiť, platiť si účty, starať sa o deti a nestresovať nad každým centom. Nerozmýšľať nad tým, čo zajtra bude, alebo či si budem musieť požičať…

Ďalšie plány? Samozrejme sú, nikdy som nešla do tohoto podnikania s tým, že budem milionárkou. A vieš čo, vlastne už som. Mám život, ktorý by si prialo milión ľudí, mám zdravé krásne dcéry, mám kde spať, mám čo jesť mám skvelých rodičov, ktorí ma naučili všetko, čo dnes viem.

Viem čalúniť, viem si opraviť vodovodné trúbky keď tečú, viem si vlastne v podniku opraviť úplne všetko a vďaka mojej maminke viem navariť úplne všetko. Ja už som milionárkou zážitkami a taktiež viem, že mám slušnú prácu a robím všetko, čo môžem a aj budem robiť, aby podnik prekvital.

Z toho všetkého som pochopila, že je to láska…

Samozrejme. Je to moje tretie dieťa. Obrovskou láskou začala, obrovskou láskou aj je a bude.

Martina Kavalírová s manželom
Rozprávka bez šťastného konca: Ste smrteľne chorý a dostávate 300 eur mesačne, hovorí Martina, ktorá sa stará o manžela s ALS Zobraziť článok

Prezradila si však ešte jednu zaujímavú informáciu. Vyrábaš syry, šunky, máš zvieratá. Skutočne ti ešte aj na toto ostáva energia?

Áno, na všetko, čo ma baví, mi energia ostáva. A keď vidím, ako ľuďom chutí, tak ma to len motivuje skúšať a vymýšľať nové recepty. Veľmi ma baví robiť s mojou maminkou vlastné domáce cestoviny z vajíčok mojich sliepok alebo kačičiek.

Keď potom vidím, ako to chutí mojim blízkym, hreje ma to na srdci. Potom si ešte poviem: ešte zavarím mäso a karfiol, urobím syr a áno, objednám si polku prasaťa a vymyslím, čo s tým ešte spravím.

Ako by si povzbudila ľudí, ktorí sa plánujú pustiť do tohto typu podnikania?

Buďte skromní, nečakajte milióny, buďte reálni, nečakajte zázraky. Je to drina, ale keď uspejete, stojí to za to!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});