Nechcem byť gastromilionárom, len slušne žiť a starať sa o deti, tvrdí podnikateľka Veronika, ktorá si na svoju reštauráciu zarábala aj predajom kozmetiky!

Sama mama! A podnikateľka. V biznise, v ktorom aj muži majú problémy. Časy korony boli likvidačné pre mnohých, stále sa niečo mení v ...

Sama mama! A podnikateľka. V biznise, v ktorom aj muži majú problémy. Časy korony boli likvidačné pre mnohých, stále sa niečo mení v legislatíve a vydržať ten tlak vyžaduje enormné úsilie. Pre porovnanie? Vydržte stáť na jednej nohe počas hurikánu. Asi tak!

Fotogaléria

Vráťme sa trochu v čase, počas korony krachovali podniky rad za radom. Žalostná kompenzácia od štátu aj chaotické nariadenia strpčovali život podnikateľom. Ako si vôbec prežila?

V prvom momente keď v médiách oznámili, že nás zatvoria, som všetky výdaje minimalizovala a akonáhle nám dovolili okienkový predaj, postavila som tam dvoch najdôležitejších ľudí, aby si zarobili na seba a ja som začala pracovať v kozmetickom sektore. Všetky peniaze, ktoré som zarobila, išli do podniku, aby sme to prežili.

Za 149 €, ktoré som zarobila predajom kozmetiky, som kúpila plynový ohrievač na terasu, aby som mohla nakŕmiť ľudí aspoň tam. O dva mesiace nám zakázali aj to. Kompenzáciu sme dostali, ale najprv som musela zaplatiť odvody a platy, potom som dostala 80% z odvodov, takže stále sme museli niečo vymýšľať, aby sa dalo prežiť. Ale keď svoju prácu miluješ, robíš všetko pre to, aby si to zvládla.

Nebavme sa však len o problémoch, Omama skrýva v sebe hotové umelecké diela. Niečo, čo treba rozhodne vidieť!

Áno, má svoje čaro, kúsok kľudu v centre veľkomesta. Keď vojdeš dnu, vidíš tabuľky z prvej republiky, plus zásobníky na kávu. Všetko majiteľ reštauroval sám. Naša terasa je medzi domami čistá oáza pokoja. My jednoducho nežijeme modernou dobou, my sme živé múzeum obchodu.

Čo ešte ponúkate ľuďom? Na čo sa môžu tešiť? Špeciálne akcie? Hudobné večere? Prezraď!

Pravidelne u nás organizujeme pub quiz, keď si zákazníci môžu prevetrať mozgové závity. Organizovali sme aj jazzové a bluesové koncerty a nevylučujem, že sa k tomu ešte vrátime. Minulý mesiac sme mali tematický maďarský mesiac, kedy sme ponúkali rôzne maďarské jedlá, Stále sa snažíme niečo podobného typu organizovať, na Vianoce pečieme vianočné balíčky a organizujeme aj vianočné večierky.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});