Okúzľujúca belgická kráľovná Astrid mala pred sebou celý život: Po ťažkej autonehode UMIERALA tehotná v náručí milovaného manžela

V minulosti väčšinou medzi silnými rodmi prevládali manželstvá „z rozumu“, aby bola zabezpečená stabilita krajiny alebo majetok. Občas ...
  • Galéria3
  • Zdroj: Instagram/ @victorianroyals

V minulosti väčšinou medzi silnými rodmi prevládali manželstvá „z rozumu“, aby bola zabezpečená stabilita krajiny alebo majetok. Občas ale zasiahla aj čistá láska.

Fotogaléria

Švédska princezná Astrid sa narodila 17.11.1905 v Štokholme ako tretia zo štyroch detí princa Karola Švédskeho a jeho manželky, dánskej princeznej Ingeborg. Jej sestra Margit sa v dospelosti vydala za dánskeho princa, a Marta za následníka nórskeho trónu.

Mladá Astrid mala ostať v blízkosti rodičov, ktorí pre svoje deti zabezpečili pokojné a šťastné detstvo. Záležalo im na dobrom vzdelaní a láske k švédskemu folklóru.

V roku 1926 zavítala na návštevu švédskeho dvora belgická kráľovná Alžbeta, ktorá si okamžite všimla krásnu Astrid. Tú si hneď vedela predstaviť pre svojho syna korunného princa Leopolda. Alžbeta ju neskôr doma opísala ako mladú, pôvabnú, hanblivú, štíhlu s okrúhlou tvárou a veľmi peknou ružovou pleťou.

Aký bol skutočný názor kráľovnej Alžbety II. na vnukovu manželku?
Kráľovná Alžbeta II. mala krátko pred SMRŤOU ostro kritizovať Harryho manželku: Uff, toto Meghan poriadne ZABOLÍ! Zobraziť článok

Matkin opis na mladého princa tak zapôsobil, že čoskoro odcestoval do Švédska, aby princeznú videl na vlastné oči. Neostal sklamaný, a čoskoro medzi nimi vzplanula obojstranná romantická láska.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});