Okúzľujúca belgická kráľovná Astrid mala pred sebou celý život: Po ťažkej autonehode UMIERALA tehotná v náručí milovaného manžela

V minulosti väčšinou medzi silnými rodmi prevládali manželstvá „z rozumu“, aby bola zabezpečená stabilita krajiny alebo majetok. Občas ...
  • Galéria3
  • Zdroj: Instagram/ @victorianroyals

V minulosti väčšinou medzi silnými rodmi prevládali manželstvá „z rozumu“, aby bola zabezpečená stabilita krajiny alebo majetok. Občas ale zasiahla aj čistá láska.

Fotogaléria

Civilný sobáš Astrid a Leopolda sa konal 4.11.1926 a cirkevný obrad o šesť dní neskôr. Mladý pár si zvolil jednoduchý život, no dennodenne aj tak boli pred zvedavými očami verejnosti.

Napriek tomu si žili šťastne a postupne sa im narodili tri deti – Josefína Šarlota Belgická (belgická princezná a vojvodkyňa), Baudouin I. (budúci belgický kráľ 1951-1993) a Albert II. (budúci belgický kráľ 1993-2013).

Kráľovná Astrid

Keď mal úradujúci belgický kráľ Albert I. (†58) začiatkom roka 1934 v horách smrteľnú nehodu, tak sa princ Leopold s manželkou Astrid stali novými panovníkmi krajiny.

Ľudia tento krok prijali s radosťou, nakoľko si teraz už mladú kráľovnú obľúbili za jej ušľachtilé kroky pre obyvateľov. Starala sa o vzdelanie žien a znevýhodnené deti.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});