Len taká drobnosť? Omyl, vytláčaním vyrážok v tejto časti tváre si môžete uhnať ťažkú INFEKCIU, vylúčená nie je ani smrť!

Vyrážka, pupák, akné... volajte si to, ako chcete, vieme o čom je reč. Tento esteticko – kozmetický neduh si bohužiaľ „užila“ väčšina ...

Vyrážka, pupák, akné... volajte si to, ako chcete, vieme o čom je reč. Tento esteticko – kozmetický neduh si bohužiaľ „užila“ väčšina hlavne dospievajúcich dievčat.

Fotogaléria

Dr. Ever Arias síce tvrdí, že hoci ide o výnimočne zriedkavý prípad, v skutočnosti sa môže stať. Baktéria zlatého stafylokoku (Staphylococcus aureus) sa najčastejšie vyskytuje v horných dýchacích cestách a na pokožke, no cez ranu sa môže dostať do krvného obehu a rozšíriť do ostatných orgánov.

Pripravte si pleťové masky z exotického ovocia: Sú svieže, šťavnaté a nádherne voňajú! Zobraziť článok

Na príspevok zareagovali aj iní dermatológovia: Hoci je prípad mimoriadne zriedkavý, naozaj k nemu môže dôjsť. Najrizikovejší je práve „trojuholník smrti“, kde sa nachádzajú dôležité krvné cievy a nervy prebiehajúce od krku cez dutiny až po lebku. Komplikáciami môžu byť podľa odborníkov aj ťažké nosové infekcie, strata zraku, mŕtvica až smrť.

„Ak si niekto vytláča tvár špinavými prstami alebo nechtami, alebo má špinavú pokožku, hrozí kožná infekcia.“ povedal americký dermatológ Dr. Joshua Zeichner pre Huffington Post.

Čo teda robiť s vyrážkami? Ideálne je ich nechať na pokoji a počkať pokým samé zmiznú, alebo ich len povrchovo ošetriť na to určeným prípravkom.  Ak ich nutne potrebujete odstrániť (svadba, rande, pohovor do práce…), oplatí sa kontaktovať radšej kozmetičku.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});