Len taká drobnosť? Omyl, vytláčaním vyrážok v tejto časti tváre si môžete uhnať ťažkú INFEKCIU, vylúčená nie je ani smrť!

Vyrážka, pupák, akné... volajte si to, ako chcete, vieme o čom je reč. Tento esteticko – kozmetický neduh si bohužiaľ „užila“ väčšina ...

Vyrážka, pupák, akné... volajte si to, ako chcete, vieme o čom je reč. Tento esteticko – kozmetický neduh si bohužiaľ „užila“ väčšina hlavne dospievajúcich dievčat.

Fotogaléria

Aj keď dermatológovia pravidelne upozorňujú, že ich riešenie je lepšie nechať na odborníkov, žiadna to nevydržala bez povšimnutia a doma pred zrkadlom sa ich svojpomocne chcela zbaviť. Je ale ich vytláčanie také neškodné? Po nasledujúcom tragickom prípade budete asi opatrnejšie. 

Poznáte najdôležitejší vitamín pre vašu pleť?
Poznáte najdôležitejší vitamín pre vašu pleť? Spomalí starnutie a zlepší kvalitu pokožky! Zobraziť článok

Na TikToku šokoval jeden príspevok internistu Evera Ariasa, ktorý dôrazne upozorňuje, aby si ľudia sami nevytláčali vyrážky v tzv. „trojuholníku smrti“. To je medzi dermatológmi označenie pre tvárovú oblasť od koreňa nosa medzi obočím až po rozšírenú časť pri kútikoch úst.

Doktor sa odvoláva na skutočný príbeh 18-ročného dievčaťa, ktoré dostalo po vytlačení vyrážky silnú infekciu. Niekoľko hodín po svojpomocnom zákroku jej opuchla tvár, na druhý deň ráno už nemohla hýbať očami ani ústami, a pri pohľade do zrkadla kričala od strachu. Rodičia ju okamžite odviezli do nemocnice. Ukázalo sa, že si spôsobila infekciu zlatým stafylokokom. Po niekoľkých hodinách zomrela.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});