Letné opálenie aj dlhé týždne po dovolenke? To nie je mýtus! Takto sa vám podarí udržať si BRONZ až do neskorej jesene

Dovolenka sa skončí a jediný suvenír, ktorý vám z exotiky zostal je letné opálenie. No pri nízkych teplotách a zamračenom počasí opäť ...
  • Zdroj: Getty/vladans

Dovolenka sa skončí a jediný suvenír, ktorý vám z exotiky zostal je letné opálenie. No pri nízkych teplotách a zamračenom počasí opäť rýchlo mizne. Pomocou niekoľkých tipov a trikov si môžete vašu letnú pleť udržať až do jesene!

Opálenie sa nezačína na dovolenke

Vo všeobecnosti platí, že dobre obstaraná pokožka sa opáli lepšie a trvácnejšie. Preto by ste si ten správny základ mali vytvoriť už pred odchodom do exotiky. Pravidelný peeling zaistí, že na pokožke nezostanú odumreté kožné bunky. 

Správnemu opaľovaniu sa treba naučiť

Najmä na začiatku by ste nemali svoju pokožku vystavovať príliš dlho žiariacemu slnku a myslite na to, že opáliť sa môžete aj v tieni. Aj keď túžite po žiarivej letnej pleti, opaľovací krém je stále nutnosťou!

Nemáte čas vylihovať na slnku? Žiadny problém! Vďaka TÝMTO fantastickým farbám budete vyzerať na dovolenke OPÁLENEJŠIE Zobraziť článok

Hlavný nepriateľ: horúca voda

Máločo je na jeseň tak lákavé ako horúci kúpeľ. No vaše opálenie zabije. Horúca voda absorbuje veľa vlhkosti z pokožky a spôsobuje jej šupinatenie. Preto radšej vhupnite do vlažnej sprchy a namiesto trenia uterákom si pokožku opatrne osušte.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});