Kožné ochorenie môže váš život premeniť na HOROR: Pomáha v prípade ekzémov zmena stravovania? Takáto je pravda!

Začervenaná pokožka, silné svrbenie a vyrážky... Že dobre viete, o čom je reč? Potom by ste sa mali čo najskôr objednať k svojmu dermatológovi! ...
  • Zdroj: Getty/dtephoto

Začervenaná pokožka, silné svrbenie a vyrážky... Že dobre viete, o čom je reč? Potom by ste sa mali čo najskôr objednať k svojmu dermatológovi!

Toxický ekzém

Ekzém môže byť aj toxického pôvodu. Napríklad po kontakte s rastlinami, úpale, ale aj neustálom hromadení vlhkosti v kútikoch úst či v očiach počas noci. Dokonca aj u dieťaťa sa môže vyvinúť toxický ekzém v dôsledku zmäkčenia pokožky v záhybe. Ide o formu vysušujúceho ekzému.

Farbíte si vlasy doma? Pomocou týchto účinných TRIKOV zistíte, ktorý odtieň vám najviac pristane: Riaďte sa našim manuálom, výsledok bude stáť za to! Zobraziť článok

Seboroická dermatitída

Ide o typ mastného ekzému, ktorý spôsobuje začervenanie, odlupovanie a mastnú pokožku, najmä na tvári, ale aj na pokožke hlavy, hrudníku alebo chrbte. Ak si tieto šupiny pretriete medzi prstami, zostane mastný film.

Príčiny mastného ekzému sú: príliš veľa kožného tuku a nárast kvasinkových húb, ktoré metabolizujú a nakoniec vylučujú kožný tuk. Tieto vylúčené voľné mastné kyseliny dráždia a zapaľujú pokožku a tým vedú k ekzémom.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});