Tajomstvo žiarivej hrivy, ktoré poznali už naše staré mamy, je späť: Ak túžite po TMAVŠÍCH vlasoch, toto je prirodzená a zaručená cesta!

Počuli ste už niekedy o oplachu z dubovej kôry? Používa sa na prirodzené stmavenie vlasov a dodanie zdravého lesku. Tak, poďme na to!
  • Zdroj: Getty/gilaxia

Počuli ste už niekedy o oplachu z dubovej kôry? Používa sa na prirodzené stmavenie vlasov a dodanie zdravého lesku. Tak, poďme na to!

Jednou z najzaujímavejších, mimoriadne cenných surovín, ktorá sa v súčasnosti vracia do pozornosti, je dubová kôra. 

Pre svoje zdraviu prospešné, prirodzené a kozmetické vlastnosti sa používa už po stáročia, no v istom období sa zabudlo, koľko dobrého sa z neho dá získať.

SLAMA namiesto vlasov? Ochráňte svoju HRIVU pred morskou soľou a chlórom! Skvelým začiatkom je nevkročiť do mora suchá Zobraziť článok

Našťastie, kedysi cenený oplach z dubovej kôry, bohatý na množstvo živín, sa opäť stáva predmetom záujmu.

Ako to funguje?

Dubová kôra je známa svojimi výživnými a liečivými vlastnosťami. Vylúhovaná sa používa napríklad na podráždenie a začervenanie kože, infekcie hrdla a úst alebo hnačku. Je bohatá na triesloviny, flavonoidy, fenolové kyseliny (napr. halová a ellagová), fytoncídy a množstvo minerálov. Má adstringentné, antibakteriálne, protiplesňové, protizápalové a antioxidačné vlastnosti. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});