Obrovské stehná a ramená môžu znamenať vážne ochorenie: Pozor, ak neriešite LIPEDÉM, môže prerásť do fatálnych problémov!

O lipedéme sa hovorí málo. Možno preto, že postihuje skoro výlučne ženy. Ide však o veľmi vážny problém, ktorý je v počiatočných štádiách ...
  • Zdroj: Getty/Davide Zanin

O lipedéme sa hovorí málo. Možno preto, že postihuje skoro výlučne ženy. Ide však o veľmi vážny problém, ktorý je v počiatočných štádiách zamieňaný s obezitou.

Máte výrazné stehná alebo ramená? Tak pozor!

Lipedém je chronické ochorenie spôsobujúce poruchu rozloženia tuku – najmä na hornej a dolnej časti nôh a v oblasti bokov. Niekedy sú postihnuté aj paže. Zlou správou je, že vo všeobecnosti sa nedá vyliečiť. Príznaky je však možné redukovať konzistentnou terapiou. 

Diétujete? Pozor na PSYCHICKÉ problémy! O temných stránkach chudnutia sa hovorí málo, TOTO všetko vám hrozí! Zobraziť článok

Ako vzniká lipedém?

Lipedém postihuje takmer výlučne ženy a dievčatá. Muži, na druhej strane, ním trpia zriedka. Špecifické príčiny ešte nie sú dostatočne preskúmané. Odborníci za ním vidia vplyv hormónov, keďže symptómy sa často prejavujú alebo zhoršujú v období hormonálnych zmien. Okrem toho sa zdá, že sklon k lipedému je geneticky podmienený, pretože sa vyskytuje v rodinách.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});