Už žiadne špeciálne náčinie ani prepotené tričká: Ak BOJUJETE s bolesťami chrbta, odborníci odporúčajú TOTO jednoduché cvičenie

Práca na diaľku, sedavý spôsob života, voľný čas strávený pred obrazovkou... to je koktejl praktík, ktoré sú synonymom zhrbenej postavy, ...
  • Zdroj: Getty/fizkes

Práca na diaľku, sedavý spôsob života, voľný čas strávený pred obrazovkou... to je koktejl praktík, ktoré sú synonymom zhrbenej postavy, bolesti chrbta a ovisnutých ramien. Dosť na zostavenie veľmi nelichotivého sebaobrazu, čo poviete?

Lepšie držanie tela a menšie bolesti chrbta

Tzv. Tension Off je séria cvičení vyvinutá fyzioterapeutmi a osteopatmi, ktorá sa vykonáva v ľahu alebo v stoji. Po tradičných zahrievacích pohyboch sa v zostavách striedajú jednoduché pohyby (rotácie alebo strečing), zamerané na konkrétny kĺb, potom zložitejšie, nazývané polyartikulárne pohyby. Proces je založený na pilatese a strečingu, praktikách, z ktorých si Tension Off požičiava určité polohy.

Toto jednoduché cvičenie dokáže PREDPOVEDAŤ, ako dlho budete žiť: Odvážite sa na malý TEST? Zobraziť článok

Cieľom tohto športu nie je svalové spevnenie, ale skôr naberanie na pohode vďaka ustupujúcim bolestiam chrbta či kĺbov, ale aj obnoveniu pekného držania tela.

Veľmi účinný je aj pri náprave neduhov spôsobených častým používaním smartfónu - známych ako text-neck (malý „hrb“ v oblasti krčnej chrbtice).

Vďaka jednoduchým cvikom znižujete nielen bolesť kĺbov a chrbtice, ale aj:

  • relaxujete,
  • pracujete na svojej rovnováhe, štíhlosti a kráse,
  • zlepšujete pružnosť svalov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});