Celková slabosť či vypadávanie vlasov: Všimli ste si na sebe tieto príznaky? Určite ich nepodceňujte, toto vám hrozí

Zdravie máme iba jedno, a tak mu treba vo vlastnom záujme venovať náležitú pozornosť. Niektoré príznaky sa neoplatí ignorovať, lebo môžu ...

Zdravie máme iba jedno, a tak mu treba vo vlastnom záujme venovať náležitú pozornosť. Niektoré príznaky sa neoplatí ignorovať, lebo môžu poukazovať na vážnejšie ochorenie.

Fotogaléria

Vyššie sme opísali najčastejšie príznaky nedostatku železa. K nim treba pripočítať aj zvieranie hrdla, búšenie srdca a poruchy prehĺtania, zmeny nálad či svetlú farbu úst a ďasien.

Ste na smrť unavená? Tak týchto 5 vecí URČITE nerobte! Vo vašom stave je to nebezpečné, môžete si uškodiť. Druhý bod najviac ľutujú dámy Zobraziť článok

U žien sa prejaví aj pri menštruácii, ktorá je silná a nepríjemná, pretože anémia je spojená so stratou krvi. S anémiou sa spája aj tzv. „syndróm nepokojných nôh“ čo je neurologické ochorenie charakterizované neodolateľným nutkaním chodiť. (Ak je to do prírody, a nie po obchodoch, tak to je ten lepší prípad).

Na úvod skúste do svojho jedálnička zaradiť hovädzie mäso, divinu, vnútornosti (pečienku) morské ryby (sardinky, losos, tuniak), tmavú listovú zeleninu (špenát, kel, brokolicu), žltú a červenú papriku, strukoviny (šošovica, fazuľa), vajcia, banány či sušené slivky.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});