Čas CUKROVÝCH MELÓNOV je tu: Sú takmer bez kalórií a chutne sa pri nich chudne! Vyskúšajte aj melónovú polievku, oblížete si všetkých desať

Čo je sympatické na mesiacoch júl a august? Deti by zborovo spomenuli školské prázdniny, ale dospelých okrem dovoleniek poteší aj dozrievanie ...

Čo je sympatické na mesiacoch júl a august? Deti by zborovo spomenuli školské prázdniny, ale dospelých okrem dovoleniek poteší aj dozrievanie žltých melónov.

Fotogaléria

Ako ho čo najlepšie v lete využiť?

Stačí ho jednoducho dať trochu schladiť, nakrájať na mesiačiky a zjesť. Ak ho malou lyžičkou povykrajujete na úhľadné guľôčky, tak váš ovocný šalát dostane zaujímavý vzhľad. Zvyšok viete zmixovať na osviežujúce smoothie ku ktorému pridáte mlieko, banán a kúsok jablka.

Experimentátori môžu vyskúšať aj melónovú polievku. Budete na ňu potrebovať 1 kg žltého melóna, 100 g jahôd, 100 ml pomarančovej šťavy, 1-2 PL bieleho jogurtu a šťavu z limetky.

Postup je jednoduchý. Nakrájanú dužinu bez kôstok vložte do mixéra a prilejte limetkovú šťavu. Všetko dobre rozmixujte. Pridajte nakrájané jahody, pomarančovú šťavu a jogurt.  Po ľahkom premiešaní dajte na chvíľu schladiť a môžete podávať. A dostanete také ľahké „ovocné gazpacho“.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});