Ideálne pomocníčky v boji s KILAMI: Nebojte sa zjesť toľko jahôd, koľko vám CHUTÍ, s týmto všetkým vám pomôžu

Zlá macocha veru dobre vedela, prečo poslala Marušku do lesa pre jahody. Zjavne mala znalosti o ich priaznivých účinkoch, ktoré vám teraz ...

Zlá macocha veru dobre vedela, prečo poslala Marušku do lesa pre jahody. Zjavne mala znalosti o ich priaznivých účinkoch, ktoré vám teraz prezradíme.

Fotogaléria

Aktuálne počasie tomu síce veľmi nenasvedčuje, ale od mája začína sezóna jahôd, ktoré sú po zime vítaným chuťovým a zdravým osviežením v najbližších mesiacoch. Netreba ich sladiť, lebo sú prirodzene sladké, treba ich len umyť a najlepšie ešte čerstvé zjesť. Alebo pridať do rôznych smoothie, dezertov, koláčov, nápojov či dokonca polievok.

Ľahko si s nimi obohatíte aj takú ovsenú kašu... a počas romantického večera aj pohár šampanského.

Tiež pravidelne raňajkujete ovsenú kašu? Túto obľúbenú potravinu do nej NEPRIDÁVAJTE, bráni vám schudnúť! Zobraziť článok

Sú vďačným spestrením jedálnička

Majú veľmi nízky obsah kalórií a sacharidov, takže sú vhodné aj počas chudnutia. Napríklad 100 gramov jahôd obsahuje len 32 kalórií a 8 gramov sacharidov - pričom väčšinu plodu tvorí voda.

Jahody ďalej obsahujú kyselinu citrónovú a jablčnú, triesloviny, vitamíny A, B, C, E, K, karotén, éterický olej, soli fosforu a stopové prvky železa, medi, chrómu a mangánu. Ich pravidelnou konzumáciou môžeme predchádzať obezite, cukrovke, kardiovaskulárnym problémom aj rakovine. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});