MELÓN viete v kuchyni využiť celý: Zo šupiek si pripravte božský džem! Jednoduchá PRÍPRAVA, ktorú zvládne každá gazdinka

Leto si bez sladkého červeného melóna ani nevieme predstaviť. Už len ten pocit zahryznúť sa do šťavnatej dužiny navodí príjemné pocity ...

Leto si bez sladkého červeného melóna ani nevieme predstaviť. Už len ten pocit zahryznúť sa do šťavnatej dužiny navodí príjemné pocity pohody. Melón má však viacero druhov využitia.

Fotogaléria

Výživná hodnota, obsah vitamínov a minerálov sú síce nízke, ale má veľmi dobré dietetické účinky a priaznivo pôsobí pri ochoreniach pečene. Výborne hydratuje telo čomu sa potešia aj naše obličky.

Toto ovocie oceníte v čase menštruácie
Toto bežne dostupné ovocie vám pomôže zmierniť menštruačné bolesti Zobraziť článok

Využiť sa dá ale celý plod. S dužinou si už viete poradiť. Semená obsahujú veľa oleja a ďalších výživných látok. Po olúpaní sa konzumujú surové či pražené, alebo rozdrvenými gazdinky zahusťujú polievky, omáčky a šaláty. V praženej a pomletej forme sú dokonca vďačnou náhradou kávy, alebo prísadou do múky na pečenie chleba.

Nevyhadzuje sa ani šupka okolo dužiny, z tej si viete uvariť chutný džem (podobný marhuľovému). Áno džem, ktorým si lahodne obohatíte svoje koláče. Pripájame na ďalšej strane aj návod na prípravu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});